Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Големи неприятности за Годжи
Автор: Екип Ruse24.bg 14:45 / 05.09.2020Коментари (0)1158
©
Нова офанзива срещу Георги Милчев-Годжи са започнали данъчните, показа проверка. Повод за войната на НАП срещу легендарния китарист на Слави са задължения към държавата. В резултат под запор е поставена най-новата фирма на Годжи "Арт Инфлуенс". В нея той е съдружник с годеницата си Надежда Дончева. Това според запознати може да обезсмисли напъните на Милчев да стане конкурент на Слави.

Според документите фирмата се занимава с продуциране и менажиране на артист изпълнители, аудио-визуални продукти, радио-телевизионни и шоупрограми, осигуряване на реализацията им на пазара. Все дейности, с които до момента се занимава работодателят на Годжи Слави Трифонов.

Според запознати Годжи планирал сериозно да развие продуцентска дейност, опирайки се на натрупания до момента опит. През годините Милчев неведнъж е участвал в продуцирането на отделни песни на екипа или се е грижел за кариерата на свои колеги, обясниха хора от екипа на Слави. Макар и успешна дейността му, то лъвският пай от печалбите винаги се прибира от Дългия, който се води работодател на Милчев и останалите от шоуто.

Опитите на Годжи за еманципация стартираха през февруари тази година чрез фирма "Арт Инфлуенс". Твърди се, че китаристът имал сериозни планове, които скоропостижно са попарени от НАП. Служителят на данъчните във Враца Кирил Карамелски стартира изпълнително дело срещу Милчев през юни. Законовите процедури завършват преди дни, а като резултат продуцентската компания на Годжи е запорирана. В документа не се уточнява каква е точната сума на неплатените данъци.

Репортер опита да потърси за коментар Георги Милчев-Годжи относно запора и точната сума неплатени данъци. До редакционното приключване на броя китаристът не си вдигна мобилния телефон.

Информация може да се открие в документите на другите двайсетина дружества на китариста. Те също от години са запорирани. Под възбрана доскоро бе и огромният апартамент на Годжи в баровски столичен квартал и дори родната му къща в Криводол. Според съобщенията срещу изпълнителя вървят две различни процедури от страна на НАП, пише "България Днес". По първата данъчните си търсят 77 646 лв. главница и натрупани лихви 31 674 лева, става ясно от документ в Търговския регистър. Процедура има и от друг представител на държавата. Тя се води заедно с колекторска фирма. Там общата дължима сума с лихви и разходи за съдия-изпълнител е над 270 хиляди лева.

Отделно към бизнеса и имуществото на Годжи претенции има и известна банка. Повод са два необслужвани редовно от него кредити, чиято стойност е стотици хиляди левове, става ясно от фирмените документи.

Проблемите с данъчните на продуцентската фирма "Арт Инфлуенс" съвпадат и с разместване относно собствеността. Преди дни там като съдружник влиза и братът на Годжи Иво. Той придобива част от акциите, които държи годеницата на китариста Надежда Дончева. 

Награда за годеницата 

Наред с продуцентската фирма годеницата на Годжи Надежда върти и собствен бизнес. Чаровната Надежда има собствено магазинче за биопродукти, част от които произведени лично от нея. Гледането на малката им дъщеричка не пречи на красавицата почти всеки ден лично да застава зад щанда.

Отдадеността й в бизнеса наскоро се отплаща. През юли фирмата на Надя получава специална награда от международния конкурс "Нов продукт на българския пазар". Повод са продаваните ядки макадамия в пречистено масло.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: