Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Голям скандал в парламента: Депутати се обиждат на "тролове, малки лъжци и розови понита"
Автор: Георги Кирилов 11:41 / 24.11.2023Коментари (1)704
©
Поредният скандал се разрази в парламента. След като Атанас Атанасов бе избран за председател на временната анкетна комисия срещу полицейското насилие с общо 129 гласа, в залата настана хаос, валяха обиди, обвинения и цветни определения.

При първото гласуване обаче Атанасов не успя да оглави комисията. ГЕРБ бяха разделени. ДПС демонстративно не се включи в гласуването. При прегласуването обаче генералът получи подкрепата на движението и взе от тях 28 гласа, а ГЕРБ му дадоха 47 "за", само един от тях се въздържа. 

Това доведе до иронията на Костадин Костадинов от "Възраждане", който заяви че ПП-ДБ "всеки ден унизително се мазнят и кланят на ДПС". 

"Без ДПС ПП-ДБ няма как да съществуват като фактор, това се видя преди малко", коментира още той.

"ПП-ДБ е патерица на ДПС и няма как да осигури дори председател на комисия "без златния пръст или да не казвам друго на ДПС", допълни.

А Тошко Йорданов попита Атанасов какво се усещането да му демонстрират, че е кукла в техните ръце.

Ген. Атанасов стана да благодари за гласуването доверие и обеща, че ще е обективен в работата си. "Нося една книга и я препоръчвам да я прочетете - "Троловете на Путин". Преди малко троловете бяха на трибуната", атакува той тези, които по-рано му се подиграваха за зависимостта от ДПС.

На което Тошко Йорданов бързо отговори и заяви, че бил атакува от "генерал, който е станал генерал не по заслуги, а че е бил във властта".

"Намекна, че съм руски трол. Искам да излезе и да посочи 1 път, когато съм гласувал нещо в полза на Русия - иначе сте жалък малък лъжец", обърна се той към Атанасов.

В началото на дебата Цончо Ганев от "Възраждане" разказа какво се е случило на председателския съвет в сряда.

"На председателски съвет в сряда от ПП-ДБ настояваха да се направи комисия, която да разследва насилието на протеста, който беше преди само няколко дни. От "Възраждане“ казахме, че ще подкрепим тази комисия, но настояваме председателството на една от политическите сили, които са декларирали и са опозиция. Не е нормално управляващите да си направят комисия, която да разследва техния министър.

Тогава от ДПС, в лицето на Делян Пеевски, казаха ясно и точно "ние сме против такава комисия и ако я направите, ще искаме и ще направим комисия, която да разследва натиска и декларацията от страна на министъра на електронното управление пред целия състав на ЦИК и представителите на всички парламентарни групи, че е бил натискан от Кирил Петков и господин Божанов, да приеме и прокара обществена поръчка за 600 млн. лева“, заяви Цончо Ганев от "Възраждане“.

"Страх ви е, че Петков и Божанов са натикали министъра. Страх ви е от разследването и приехте натиска от ДПС ли", попита Ганев. И обеща още другата седмица "Възраждане" да поискат създаването на комисия, която да разследва това. Той обвини ПП-ДБ. че "са жалки и манипулирани, и кукли на конци в ръцете на ДПС и ГЕРБ".

Дори избирането на шеф на НЗОК - ще имам негов заместник от ГЕРБ, който ще движи цялата каса, вие сте кукли на конци и изпълнявате всичко от реалния министър-председател, които е Пеевски. Вие сте проформа управляващи", атакува Ганев ПП-ДБ. Вие сте демократи на думи, розови понита щях да кажа, но не го казвам, завърши Ганев.

Още по темата: общо новини по темата: 1093
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/183 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя цирк го гледаме от 34 години! Сега посто приема по-остри размери!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: