Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Голям здравословен проблем за наша телевизионна легенда
Автор: Екип Ruse24.bg 10:29 / 28.04.2021Коментари (0)988
©
Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева била изправена пред тежки препятствия в здравословен план. Обичаната говорителка не можела да вижда с едното си око след неуспешна операция. При самата хирургична интервенция ѝ била поставена леща, но вместо състоянието ѝ да се подобри и да започне да вижда кристално ясно, ситуацията се влошила и се стигнало до възможно най-лошите усложнения.

"Направихме интервенцията, мина известно време и се оказа, че не виждам с въпросното око. Личната ми лекарка ми препоръча специалист, при когото да отида. Сега го посещавам редовно да ми мери очното налягане. Внуците пък ми изпратиха лекарства от Австрия и Франция, които помагат да се овлажнява окото. За едно съм категорична – че няма да отида втори път при същия доктор, който ми постави лещата. Засега не смятам и да се подлагам отново на операция при когото и да било“, категорична е телевизионната легенда, която трудно свикнала да не вижда с едното си око.

Въпреки неприятностите Мария не се е отчаяла. Откакто е пенсионерка, тя не се е изолирала от света, а тъкмо обратното. Почти ежедневно се срещала с приятелки и гледала да разнообразява дните си, тъй като близките ѝ са пръснати по чужбина. Времето за Янакиева, която прехвърли 70-те, сякаш е спряло и тя още впечатлява с красотата си, разтрепервала навремето всички мъжки сърца в БНТ. Хубавата Мария все още се гримирала за всяка разходка, независимо дали отивала да изхвърли боклука или до кварталната бакалия.

Всеки месец ходела на фризьор за подстригване и боядисване, а напоследък дори викала коафьорката си у дома, за да се пази колкото може от Ковид-19. Макар да не е на екран повече от 30 години, говорителката все още е разпознаваема личност. Често се случвало дори в магазините да я познават, и то само по гласа, който дълго време съобщаваше новините всяка вечер.

Тв легендата не се оплаква от пенсионерския живот, макар да не получила достойна пенсия. Благодарна била на децата и внуците, че нямало да я изоставят, ако ѝ се налага финансова помощ. Тя пък им се отблагодарявала с вкусни гозби и внимание, когато ѝ идвали на гости. Янакиева е рекордьорка сред колежките си, защото през лятото на2019 г. стана прабаба за трети път. Бебето се появи на бял свят през август.

"Внучката ме зарадва. Тя живее във Франция, но наскоро ми гостува със семейството си. Двете ѝ други деца – на 5 и на 4 години, говорят български“, споделя славната говорителка. Янакиева има и внук във Виена. Той пък се ожени неотдавна в София, а след сватбата се прибра в Австрия, където работи като инженер. С апаратурата, която той поддържал, се правели операции на белите дробове, гордее се тв легендата, цитирана от "Ретро".

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: