Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Голяма измама с фалшиви трудови договори в Германия, замесени са и много българи
Автор: Екип Ruse24.bg 09:49 / 14.10.2020Коментари (0)773
©
Преди три години властите в Бремерхафен разкриха мащабна схема за измами със социални помощи. Днес започва съдебният процес: 59-годишен мъж е обвинен в присвояването на над 6 милиона евро. Прокуратурата смята, че той е измамил социалната каса в общо 724 случая, като е използвал за тези измами български мигранти. Обвиняемият е бил председател на две дружества с идеална цел, които в нарушение на закона са издействали изплащането на социални помощи на български граждани.

Фалшиви трудови договори 

За целта в периода между 2013 и 2016 година на българите са били издавани отчасти фалшиви трудови договори. Обвиняемият им е оказвал и помощ, за да докажат пред социалните органи, че са самонаети лица. Службата по труда (Jobcenter) в Бремерхафен е изплатила помощи в общо 691 случая, а в 33 случая е отказала изплащането.

Първи подозрения се появяват, когато социалните власти установяват, че мигранти от България се явяват в Службата по труда с едни и същи помощници и фалшифицирани документи. Постепенно вниманието на правоприлагащите органи се насочва към една "Агенция за трудова заетост и интеграция" ("Agentur für Beschäftigung und Integration") и към така нареченото "Общество за семейство и джендър мейнстрийминг" ("Gesellschaft für Familie und Gender Mainstreaming"). Тъкмо председателят на тези две организации днес седна на съдебната скамейка.

Със случая се занимава и специална комисия към Бременския парламент. Като самостоятелна федерална провинция (най-малката в Германия), Бремен и Бремерхафен имат собствен парламент и представителство в Бундесрата. Сега парламентарната комисия изяснява как се е стигнало до тази огромна предполагаема измама. До момента изводите гласят, че става дума за една цялостно изградена система, която е била поддържана с много висока криминална енергия. Срещу заплащане на мигрантите от България са били връчвани фалшиви трудови договори и фалшиви фактури.

Българите - едновременно жертви и извършители

В продължение на повече от година парламентарната комисия е разпитала над 60 свидетели и е анализирала голям брой документи. Още преди две години тя определи мигрантите от България като "жертви и извършители". Повечето от тях не знаели немски, не познавали и не разбирали германската правна система.

Днес делото пред съда започна с прочитане на обвинителния акт в обем от 92 страници. Засега се предвижда процесът да продължи поне до юни 2021 година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: