Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Горещините идват! Явлението "топъл остров" ще усетим и у нас
Автор: Екип Ruse24.bg 10:35 / 30.06.2019Коментари (0)644
©
Преди ден стана ясно каква ще е прогнозата за месец юли. Оказа се, че трябва да се готвим за адска жега и сериозни температурни амплитуди, които ще са в диапазон от 31 градуса. След това и синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева коментира променливото време у нас и в Европа.

"Ако се върнем назад във времето, ще видим, че дори у нас е имало доста високи температури, каквито във Франция и Испания. Обикновено, когато в Западна Европа температурите са високи, в източната част на континента времето е точно обратното", това каза синоптикът от НИМХ в сутрешния блок на Нова телевизия.  

Тя допълни, че в последните дни бурите у нас са краткотрайни, но доста интензивни. "Това се случва при развитие на мощни купесто-дъждовни облаци. От север на юг премина атмосферен фронт, който се прояви в част от страната. Тази нощ във Велико Търново са паднали 21 литра на квадратен метър дъжд", каза още Анастасия Стойчева.

По думите й след събота се очаква стабилизиране на времето.  "През следващите дни ни очаква горещо време. Първите дни на юли ще бъдат много слънчеви. Валежите ще бъдат под нормата. Най-високите температури ще бъдат между 36 и 41 градуса", каза още Анастасия Стойчева.

"45,9 градуса на сянка са измерени във Франция в петък, което е абсолютен рекорд. За България е характерен майско-юнския максимум на валежите. Очаква се юли месец да стане по-горещо, но бурите ще са по-редки. От началото на другата седмица ще очакват температури над 30 градуса в цялата страна", това пък каза климатоложката Зорница Спасова в сутрешния блок на bTV.

"Силната и интензивна гореща вълна в началото на сезона е по-смъртоносна. Това е така, защото организмът още не се е адаптирал към високите температури. Следващата седмица се очаква първата гореща вълна у нас, това значи, че 3 или повече последователни дни температурите ще са 30 и повече градуса", обясни Спасова.

"В големите градове е характерно явлението "топъл остров" и в централните части на градовете е още по-горещо", каза още тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: