Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Готов е списъкът с местата за масова имунизация срещу COVID-19
Автор: Екип Ruse24.bg 08:36 / 17.02.2021Коментари (0)1132
© Нова тв
Здравният министър определи местата за масова имунизация. Ваксини срещу коронавирус ще се поставят в 318 пункта в цялата страна. Те ще са разположени в болници, поликлиники и здравни инспекции.

Имунизационният кабинет на Националната онкологична болница е един от стотиците ваксинационни пунктовете, определени със заповед на здравния министър. Всички желаещи, включително и хората от приоритетните групи, ще могат да се ваксинират както в него, така и на останалите места. В зависимост от броя на желаещите ще се променя и броят на пунктовете.

Като служител в хоспис Славея Христова попада в приоритетните групи за ваксинация срещу коронавирус. Вярва, че това е начинът да защити себе си и околните. "Не съм любител на конспиративните теории. Досега винаги съм се доверявала на медицината, на науката и съм много благодарна за това", каза тя.

Славея се ваксинира в Националната онкологична болница. Имунизационният кабинет на болницата работи още от началото на година и скоро ще е достъпен и за хората извън рисковите групи.

"Ние трябва да се лишим от двама души - лекар и медицинска сестра. Правим го с радост, защото в тази държава има приоритети и борбата с този вирус в момента е приоритет", заяви за Нова тв д-р Стефан Константинов - директор на УСБАЛ по онкология.

Той уверява, че онкоболните пациенти трябва да бъдат спокойни. "Ние предварително знаем коя група ще ваксинираме, избягваме струпвания, хората влизат с маски, така че няма риск за нашите болни", категоричен е той.

Готовност да ваксинират желаещите имат и в една от монтанските болници. Кабинетът е оборудван с всичко необходимо, ясни са и екипите, които ще работят в него.

"Предварително сме подали към РЗИ името на лекаря, сестрата и анестезиолога, които ще работят тук. Средно между 60 и 80 човека могат да минат на ден през нашия имунизационен кабинет", каза Владимир Минчев от МБАЛ "Свети Георги" – Монтана.

Списъкът с имунизационните пунктове е достъпен на сайта на здравното министерство. Съвсем скоро локациите ще да бъдат достъпни и в Google Maps.

За да се улесни логистиката, всеки, който иска да се ваксинира, ще може да се запише в електроннен регистър и да посочи дали иска да се имунизира при личния лекар или в някой от пунктовете в страната. Онлайн платформата трябва да заработи в началото на март.

Още по темата: общо новини по темата: 11884
20.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/1981 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: