Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Говори близък приятел на загиналите в самолета край Ихтиман
Автор: Екип Ruse24.bg 12:02 / 27.05.2019Коментари (0)874
©
Продължава разследването на трагичния инцидент със самолет, който се разби вчера близо до летищната площадка край Ихтиман. По случая работят експерти на Министерството на транспорта и Националната следствена служба. Самолетът излита в 11,20 ч. и две минути след излитането, в западен курс, на височина 60-80 метра, когато по данни на очевидци прави рязък завой наляво и се срива, като прави три витки към земята.

Машината пада и възниква пожар. Една от вероятните хипотези е, че самолетът, набирайки височина, е изпълнил маньовър на ляво с по-голям наклон, на авиационен език това се нарича скоростен срив, обясни Христо Христов от Министерството на транспорта.

Малкият двуместен самолет е трябвало да изпълни своя летателен план от летище Ихтиман до село Черньово до село Драганово. От първоначалния оглед на мястото, където е станал инцидентът, стана ясно, че машината е започнала да губи рязко височина и се е разбила. От Mинистерството на транспорта определиха самолета като експериментален. Близък приятел на загиналите Иван Костадинов и Вяра Лозанова обясни, че машината е разработка на НАСА, а двамата били опитни в авиацията. "Специално на този самолет Иван има голям опит - може би над 300 часа, така че го е опознал добре да не допуска някакви груби грешки", обясни Антон Георгиев от сдружение "Крила", който познава и двамата загинали.

Според Антон Георгиев пилотът е летял при всяко добро време за летене, правил е големи обиколки на България, участвал е във всички събития на организацията на собственици на самолети. Беше доста активен в любителската авиация, обясни още Георгиев. Той потвърди, че самолетът не е експериментален самолет, а серийно производство, дори е разработен от НАСА.

"Иван го поддържаше доста добре технически грижеше се за него... обичаше самолета. Администрацията достатъчно добре си изпълнява задълженията даже по-строго от всяка една друга държава. Затова и този самолет е регистриран в Италия", обясни Антон Георгиев.

Продължава разследването на инцидента, министерството на транспорта изяснява причините, а Националната следствена служба търси евентуален виновен. Летището също е проверено, а останките на машината вече не са в полето до село Черньово. Подобен инцидент с малък самолет имаше през април край Оризари до Пловдив, пишат колегите от btv.

Още по темата: общо новини по темата: 1
26.05.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: