Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
√овори съпругата на починали€ с коронавирус в ѕловдив: Ћежа 20 мин. без кислород на площадка между етажите в болницата
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 09:03 / 19.11.2020 оментари (30)249
©
Eдини€т от мъжете, починали на стълбите в ”ћЅјЋ "—вети √еорги" в ѕловдив, е обикал€л болници в продължение на една седмица. “ова разказа пред Ќова телевизи€ съпругата му ћари€ √осподинова.

61-годишни€т √осподин √осподинов е от пловдивското село Ѕрестник. ÷€ла седмица той поддържа температура. ћъжът е инвалид 100% с чужда помощ, с 6 инфаркта, 7 стента, с три байпаса, рак на бъбреците и през ден е на хемодиализа.

"“ой беше опериран на 28 октомври. »мплантираха му изкуствена артери€ в крака. Ќа трети€ час от хемодиализата започна да пие антибиотик. Ќа 11 ноември вече го върнаха от диализата. ¬ 14:10 часа подадох сигнал на тел. 112 да изпрат€т линейка заради температура. Ѕеше много отпаднал", разказва за преживени€ ужас съпругата.

—емейството чака 2 часа пристигането на линейка. ѕрез това време ћари€ звъни н€колко пъти на спешни€ телефон. ѕри едно от позвън€вани€та € съветват да се приберат вкъщи, защото не е €сно кога ще пристигне линейка. ∆ената организира сама транспорт до лечебните заведени€ в ѕловдив.

"ќбадих се отново на тел. 112. ќтказвам за€вката за линейка. ќтидохме в »нфекциозна болница. — нас имаше семейство с малко бебе. Ќе знам колко време чакахме. Ќикой не излизаше, никой не отговар€ше. ќттам отидохме в "ѕълмед", мъжът ми остана в колата, а аз отидох на регистратурата. ќб€сних какво е състо€нието на съпруга ми, а жената на регистратурата ми каза, че изобщо н€мат места и не могат да го приемат", сподели ћари€.

—лед това семейството отива в спешни€ кабинет на ”ћЅјЋ "—вети √еорги". ћъжът е регистриран в 17.29 часа. “ой обаче не е допуснат в кабинет, а остават на регистратурата, където н€кои от пациентите чакат от сутринта.

"ƒо 19.30 часа б€хме там, те не го приеха изобщо. ƒаже ме попитаха защо съм го довела. ¬ърнахме се вкъщи. Ќа други€ ден се свързахме с лични€ лекар, който ни посъветва да продължим лечението с антибиотик. ¬иждах, че мъжът ми не е добре, не искаше да се храни. Ќа 14 ноември го заведох в  уклен, оттам казаха, че е за болница. ќтидохме в »нфекциозна болница. Ќикой не го свали от линейката, никой не го прегледа. Ћекарката ни каза, че не сме за т€х", сподели още ћари€.

ќттам разхождането на семейството по болници продължава. ћъжът е приет едва на 14 ноември вечерта във ¬ћ». ѕриет е в токсикологи€. Ќ€колко часа по-късно обаче мъжът отново е препратен към »нфекциозна болница. “ам е тр€бвало да се качва до 3 етаж по стълбите. Ќаправен му е и тест за коронавирус, чийто резултати тр€бвало да изл€зат след 3 дни.

ќще една драма се разиграва на същото м€сто в ѕловдив. ѕотърпевшите разказват, че са имали куп преп€тстви€. Ѕолни€т е бил с двустранна пневмони€ и положителен тест за COVID-19.

ќт ”ниверситетската болница отказаха да дадат коментар, но пратиха официално писмо до NOVA. «а€в€ва се, че действително има виновни по случа€.  азва се, че ако се установ€т такива те ще бъдат уволнени.

–ъководството на лечебното заведение провер€ва действи€та на всички медицински лица, казват още от болницата. «ащо санитар€т се е забавил 40 минути и защо кислородът в бутилката е свършил са н€кои от въпросите, които ръководството ще разглежда.

"“ова е една илюстраци€ на сбърканата ни здравна система от ј до я.  ато започнем от —пешна помощ, продължим през липсващи€ ангажимент на личните лекари, минем през това, че н€ма обвързаност между извънболничната и болничната помощ и това, че всеки абдикира в труден момент. ¬ лечебните заведени€ н€ма никаква организаци€ и това, че се разкриват ковид структури не значи, че там могат да се лекуват такива пациенти. “ова е псевдо медицина. “ам н€ма достатъчно кислород н€ма и реаниматори", коментира случа€ в ефира на "«дравей, Ѕългари€" адвокатът по медицинско право д-р ћари€ ѕетрова.

“€ добави, че виновни могат да се намер€т във вс€ко звено от йерархи€та на медицинската система. "Ќа тези хора тр€бва да се направи аутопси€, защото в противен случай ще се вземе първата описана причина
ќще по темата: общо новини по темата: 5686
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
предишна страница [ 1/948 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
—ъболезновани€! ѕитам се как един политик досега не е умр€л и то оставен на стълбите, да оцел€ва с дихателна недостатъчност!рЯШҐрЯШҐрЯШҐ —ъжал€вам, че тук го пиша, но това е потресаващо, къде е христи€нското, къде е човещината, а да не говорим за лекарска клетва! √оспод да пази Ѕългари€!
0
 
 
ѕросто не мога да пов€рвам в каква държава отлгеждам децата си.... » защо по д€волите министъра на здравеопазването още не е уволнен....  ой ще поеме отговорност....
0
 
 
“р€бва само 1 болница да се определи като  овид и там да се концетрират предимно инфекционисти и интернисти! ј не физиотерапевти,хирурзи и т н да бъдат принуждавани да лекуват! –азхвърл€нето на парче на болни , персонал ще води най-веро€тно до други драми!
0
 
 
“ова са доктори мафиоти само пари са им във главите.. —адетиги мръсните Ѕоклуци
0
 
 
—ъсипващ репортаж, абсурдна ситуаци€... разплаках се, слушайки тази жена. ѕо принцип съм спокоен човек, но пон€кога ми се иска да ги гръмна всичките партийни дрънкала, които десетилети€ мисл€т само за власт и лична облага, които назначаваха и назначават некомпетентни послушници, неспособни да свършат за пет пари работа, които раздел€т, влачат и трепер€т за кокалчето си. ≈то това е резултатът! —трана, в ко€то може да се умира така, не става за нищо. Ќе са виновни лекарите обаче, а онези зад т€х. Ѕолници като морги, уплашени медици, болни учители, парано€сани хора и едно пропил€но в нелепи битки л€то. ѕрез 21. век да умират възрастни хора на стълбите пред болницата - непогледнати, оставени на произвола. ўо за хора сме изобщо???
0
 
 
÷€ла седмица поддържал температура. » какво е приемал -аспирин, витамин —, вит. ƒ, цинк? Ќе го ли е прес€къл и със —ребърна вода, ко€то унищожава вируси, бактерии и гъбички, 3х1 суп. с малко вода 30 мин. преди храна. ѕо принцип вс€ка температура е добре да се изследва за  овид, а не да чакат без нищо ц€ла седмица. “ова не е едно време.
0
 
 
»ма нов етаж за приемане на  овид пациенти ¬ “ранспортна болница, общо 2 такива етажа са. Ќо тр€бва да има потвърден тест PCR за носителство на вируса.
0
 
 
ƒнес министърът изплака,че във времето назад ,обществото е унижавало лекари и мед.сестри.‘акт!Ќо защо се стигна до това!?»ма много достойни и отдадени на професи€та лекари.–еспект към т€х!Ќо има лекари - търговци,които мраз€т пациентът с направление за преглед,но много ни обичат в частни€ им кабинет.»ма лекари с фантастични доходи(от къде ли?),има лекари с желание да покажат имидж със супер автопарк,луксозни имоти и екзотични екскурзии.“ова е чудесно!ќтлични специалисти!Ќо!ƒа си докажат доходите -всеки лев. ак един лекар в университетска болница получава годишен доход с шест нули?
0
 
 
¬ие доктори ли сте, или страхливци??ƒа си лекар, не е само да пишеш рецепти..  ак е възможно подобно нещо.. ƒа ѕ»“ј“≈ "защо сте дошли в спешното" ?! рЯШ†рЯ§Ѓ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ѕърва лига, сезон 2020/2021
√рипна епидеми€ обхвана страната
ѕърви€т учебен ден
“ежка катастрофа край границата отне три живота
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: