Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Хампарцумян: Приватизациите по мое време са правени по добър и прозрачен начин
Автор: Екип Ruse24.bg 11:27 / 13.02.2020Коментари (4)800
©
Не се притеснявам от проверката на приватизационните сделки през Прехода от ДАНС и прокуратурата. По-големите приватизации по мое време са правени по един добър и прозрачен начин. Предприятията и сега са живи и работещи. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в ефира на БТВ.

Той отговори в качеството си на бивш председател на Агенцията за приватизация.

"Доста хора спекулират. 50 години социлиалистическо управление твърдеше, че предприятията принадлежат на народа. Изведнъж през 1990 година те фалират и стават собственост на различни хора. Това в очите на народа изглежда несправедливо. Не мисля, че 10 000 сделки могат и трябва да бъдат проверени, само част от тези, които са по-спорни. Те биха имали историческа стойност, но не и правен, защото давността е изтекла. Това се прави, защото има публичен интерес“, подчерта Хампарцумян.

"По отношение на Валутният борд показа, че е устойчив. Той послужи като една добра котва, когато трябваше да се справим с фалитите на банките. След като сме декларирали, че няма да преминем към различен курс на еврото - значи няма да го направим. Законът не го разрешава. Това е подкрепено от правителството. Нас трябва да ни интересува устойчивостта на българската икономика. Тя трябва да бъде адаптирана към променящите се условия на средата“, обясни банкерът.

"Опасенията на икономистите са силно хипотетични. Левът е свързан към еврото и законът го потвърждава. Рискът за България е да не се развиваме устойчиво, да не си подредим образователната система. Валутната система, собствеността на банките има значение, но то е вторично, спрямо други фундаментални промени, които биха се случили. Така че няма от какво да се притесняваме“, увери той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Коя приватизация бе честна.Кои са тези работещи предприятия.В Пловдив от комунизма работи само КЦМ но и то не е в границите на града.
+1
 
 
Парцуцата пак се прояви като антибългарин! На него му изглеждала справедлива приватизацията!Ми може, ако е намазал и той дебелата филия! Кое му е справедливото да фалираш изкуствено печеливши предприятия, да ги купиш за 1 (един) лев и да ги продадеш за скрап!? Ми те само баневи съсипаха над 120 предприятия.
+1
 
 
Ох милия,света вода ненапита,той за нищо не е виновен,само заплатата 80000 дето се подписва.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: