Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Хиляди германци ще дойдат на балнеолечение в България
Автор: Екип Ruse24.bg 17:06 / 26.09.2019Коментари (2)597
©
"Исторически успех в областта на здравния туризъм" - под това мото бе оповестена една пресконференция днес в София. И наистина: пред българските центрове за балнеолечение се открива чудесната перспектива занапред да посрещат хиляди германци на разноски на германските здравни каси.

Над 70 милиона германци вече ще могат да идват за балнеолечение и физиотерапия в България на разноски на здравните си каси. На 19 септември Асоциацията на задължителните здравни каси и осигурителни фондове в Германия, Германо-българската индустриално-търговска камара и българският Съюз по балнеология и спа туризъм са подписали договор за включването на България в списъка със страни, в които здравните каси възстановяват разходите за балнеолечение и физиотерапия на своите членове-клиенти. Техният брой е около 73 милиона.

Както се каза на пресконференцията в София, по този начин България е поставена на картата на германската здравна индустрия, защото за пръв път става възможно германски пациенти да получават балнеолечение в България на разноски на здравно-осигурителните каси в Германия. Разплащането ще се извършва не от самите пациенти, а чрез система от договори между касите и отделните туроператори, които се занимават с балнеолечебен туризъм. На пресконференцията прозвуча и предупреждението, че сега България вече ще се конкурира с такива големи и традиционни дестинации за балнеолечение като Германия, Франция, Италия, Швейцария, а също така Чехия и Полша. Задължителните здравни каси в Германия финансират балнеолечение само в 14 държави, пише Дойче Веле.

Общо 26 български хотела отговарят на европейските стандарти за балнеолечение, които важат за германските здравни каси. Засега разноски за балнеолечение и физиотерапия в България ще покриват 109-те задължителни здравни каси в Германия, но през следващите месеци започват преговори и с около 90 германски частни здравни каси.

На днешната пресконференция, организирана от Германо-българската индустриална и търговска камара, се разбра още, че по линия на договора се очаква още през идната година около 5 000 германци да се възползват от новата възможност. Специалистите обаче смятат, че броят им ще бъде по-нисък - около 2 000.

Германските пациенти, които са задължително здравноосигурени, имат право веднъж на три години да се възползват от възможността за балнеолечение на разноски на касата. По данни на Асоциацията на германските здравни каси, всяка година милиони германци отиват на балнеолечение в чужбина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще стане така, че ние българите няма да можем да припарим до санаториум. Такива цени ще забият покрай чужденците , че и балнеолечението ще бъде края за българите.
Aнонимен
на 27.09.2019 г.
0
 
 
А ние българите имаме ли възможност чрез нашите здравни каси на всеки 3 години да се лекуваме в Германия при същите условия както германците в България? Ще има ли отговор на този въпрос?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: