Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Химическо замърсяване на жп гара у нас
Автор: Петър Дучев 12:19 / 29.11.2023Коментари (0)453
© ОДМВР Шумен
Химическо замърсяване на жп гара Каспичан и разлив на дизелово гориво след възникнала авария по време на разтоварване на цистерна вдигна на крак пожарникари и от Шумен и служители на сектор "Специализирани оперативни дейности" при РДПБЗН- Варна.

"Инцидентът" е част от планирано пожаро-техническо учение, а целта е да се провери координацията и взаимодействието между екипите на Единната спасителна система на територията на област Шумен.

Под ръководството на РДПБЗН-Шумен и съгласно плана за защита при бедствия и аварии в частта за действия при промишлени аварии и катастрофи с изпускане на токсични вещества нагледно бяха демонстрирани какви са действията, които огнеборците и спасителните екипи предприемат при такъв инцидент.

При учението бяха проиграни действия след получаване на сигнал за разлив на дизел след авария на жп цистерна, по време на която има и пострадали служители на БДЖ.

На място първо пристигна екип на РСПБЗН- Нови пазар. Установиха, че в непосредствена близост е мрежа високо напрежение. По време на разтоварни дейности се е скъсало стоманено въже и елемент от него е пробило цистерната. Изтича около 5 тона гориво.

Екипът трудно може да достигне до пострадалите, единият от които е на кран с височина 6 м., обездвижен. Двама от пострадалите са обгазени, единият от които тежко и не е контактен.

Директорът на РДПБЗН- Шумен след получената информация от местопроизшествието разпореди да се отправи искане и да се привлекат допълнителни сили и средства.

На място пристигна екип на ССОД при РДПБЗН- Варна, районът е отцепен от полицейски служители на РУ-Нови пазар. Екипите извършиха деконтаминация и след спиране на теча, участъкът е обработен с инертни материали. Евакуирани са трима пострадали работници на БДЖ. След като им е оказана първа помощ и течът е неутрализиран е извършено тампониране на опасната цистерна.

Учението, съгласно изготвения план, премина успешно.

"В хода на тактическото учение въведохме допълнителни събития, които да усложнят обстановката, за да могат да се изчистят всички детайли и координацията на екипите, които работят на терен", обобщи директорът на РДПБЗН - Шумен комисар Иван Иванов.

Той благодари на всички участници в учението, като даде висока оценка за извършената от тях работа и успешно изпълненние на поставените им задачи.

В действията участваха оперативните структури на РДПБЗН-Шумен, ОДМВР – Шумен, РУ – Нови пазар, ЕЕН 112, ЦСМП, БЧК, БДЖ, доброволци от сформираното доброволно формирование на Община Каспичан.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: