Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Хипотеза: Христофор Колумб бил син на Владислав Варненчик
Автор: Екип Ruse24.bg 09:36 / 04.08.2020Коментари (2)616
©
Истинска историческа сензация поднесе в предаването "Операция История" по Bulgaria ON AIR българският писател и историк Иван Тренев.

 

Базирайки се на работата на изследователя Йордан Михов и научния труд на известния португалския историк Мануел Роса, той разказа за историческата хипотеза, че великият откривател Христофор Колумб всъщност е син на известния от българската история полско-унгарски крал Владислав Трети Варненчик.

Според трудовете на Мануел Роса животът на Христофор Колумб е фалшифициран и че всъщност той е рожден син на Владислав Варненчик, който не загива в прочутата битка край Варна, а е спасен и избирайки  пътя на доброволното изгнаничество попада на о-в Мадейра.

 

Там се жени и му се ражда син - бъдещият откривател на Америка.

Битката на народите от 10 ноември от 1444 година края Варна е една от най-подценяваните битки в нашата история. Хиляди поляци, унгарци, албанци, българи, италианци и корпусът на граф Влад Цепеш Дракула се сражават в колосална битка с многобройните османски войски за освобождението на българите и балканските народи от иноверните нашественици, разказа Иван Тренев. 

Личността на младия, едва 20-годишен крал, определян като новия Александър Македонски, също не е достатъчно изучена. Има доказателства, които сочат, че той не е бил убит в битката, а е успял да се спаси. 

Поради силните религиозни си чувства и династическите борби в тогавашното огромното полско-унгарско кралство, той първо се оттегля в манастира "Света Екатерина" в Синай, а после под влиянието на Енрике Мореплавателя заминава за о-в Мадейра, откъде дълги години продължава битката си с ислямското нашествие в Европа.

Единственият български държавник, отдал дължимото на Владислав Трети Ягело е българския цар Борис Трети, който през 1935 година открива уникалния паметник мавзолей край Варна - посветен на смелостта на младия крал и героизма на неговите кръстоносни воини. 

В предаването бяха показани уникални фотоси на сабята на Владислав и на къщата, в която се предполага, че е живеел в Мадейра. Тя и до ден днешен носи името Каса дел Реи или Къщата на Краля.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Владислав III Ягело по Божията милост крал на Полша, Унгария, Далмация, Хърватия, Рашка, България, Славония, земите на Краков, Сандомир, Ленчица, Шерадз, Куявия, върховен княз литовски, померански и руски, господар и наследник. Тоя самозван учен не е разбрал,че баща му Владислав II e поляк ,а майка му литовска княгиня. А кралството е Полско-литовско. Невежеството продължава с незнанието на "учения" ,че Христофор Колумб е генуезец. И ,като такъв след едно фатално плаване 1476 в Средиземноморието се спасява и се добира до Лисабон. Бил е на 25г. До 1484г.живее в Лисабон и Мадейра до 33г.възраст. Ако съпоставим насосванията на учения ,то Владислав III е бил на 20г.когато загива през 1444г. Колумб е роден 1451г. Но в Генуа. Чак след 25г.попада в Португалия. Краля ако е бил жив е трябвало да бъде на 50г. И на 50 се правят деца ,ама не и 30 годишни. А родителите на Христофор Колумб се знае какви са. Особенно баща му. Генуезец република е била сила и има архиви,документи,корабни дневници на кораби с които младия Колумб е пътувал и до Хиос в Средиземноморието и в Атлантика. Няма как някакъв невеж глупак да съчинява приказки без да е наясно за житието и години в историята на две различни лица известни на историята.
Моля Ви да помогнем на едно младо момиче да живее,като публикувате зова и за помощ.https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0ByNw3LhmovbhJ7SPGbJxtdm7QDoSpSN2ki2aZ6eoyctqVkSQtbjo9cEDuXZS24SQl
+1
 
 
Тоя Тренев за да добие извесност и някой лев от предавания ръси какви ли не глупости.Беще говорил,че Левски бил масон.Даже с Хаджи Иванчо Пенчович били от една масонска ложа и били приятели.Сега пък Колумб -син на Владислав Варненчик.Дори и така да е,това не го прави Българин.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: