Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Хората от Сливен искат доживотен затвор без замяна за изрода Мартин
Автор: Екип Ruse24.bg 09:24 / 21.08.2019Коментари (0)568
© БГНЕС
Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на 7-годишната Кристин поискаха на мирен протест граждани на Сливен, сред които нейното семейство. Хората се събраха за втори ден пред областната болница, където е настанен 21-годишният Мартин Трифонов, обвинен в убийство и изнасилване на детето от село Сотиря.

 

Присъстващите на бдението днес запалиха свещ и запазиха едноминутно мълчание в памет на починалото момиченце и в знак на подкрепа към семейството в този труден за тях момент. Снощи десетки хора се събраха пред сградата на общината в Сливен на бдение.

 

Събралите се поискаха най-строгото наказание според българските закони, заради изключително тежкото престъпление, както и заради опасения, че ако мъжът бъде съден по съкратена процедура и получи присъда от около 30 години, той може отново да посегне на човек, когато излезе на свобода. Майката на детето - Гергана Драгиева, заяви, че не иска смъртна присъда, но убиецът не трябва да излиза от затвора.

 

"Трябва да получи доживотна присъда, не от 7 до 20 години, както не спира да се пише. Трябва да получи доживотна присъда. Няма как за такова престъпление да го изкараме луд, да го изкараме психично стабилно недобре...

  

Не смърт, той трябва да се мъчи, той не заслужава да умре. Той, ако умре, ще е прекалено лесно за него", каза младата жена, цитирана от БНТ.

 

Възможно е убиецът от Сотиря да получи присъда между 20 и 30 години лишаване от свобода, коментира по-рано пред "Фокус" известният адвокат по наказателни дела Людмил Рангелов. По думите му, ако извършителят признае всички обстоятелства около случая, съдът няма да има друга възможност, освен налагането на наказание в такъв размер.

 

Не е изключено и заради ограниченията, които европейските институции налагат върху съдебната система, в следващите години да отпадне и доживотният затвор, прогнозира юристът.

 

"Много преди България да стане член на ЕС имаме сериозен натиск по отношение размера и тежестта на наказанията. Нашият законодател няма друг избор. Доживотната присъда без право на замяна, колкото и да не ни се иска дали ще стане след 1-2 или 3 години, но и тя ще бъде отменена. По-голямата част от гражданите желаят страната ни да бъде член на ЕС, същевременно настояват и за връщане на смъртно наказание. Това няма как да стане", обясни Рангелов.

 

Адвокатът коментира още, че над 60% от населението по света живее в държави, чиито правни режими позволяват налагане на смъртното наказание.

 

"Не тежестта на наказанието обаче решава проблема с ограничаването на престъпността, а неизбежността на наказанията, превенцията и възпитателната работа с лицата, лишени от свобода", каза той.

 

След като здравословното състояние на Мартин Трифонов, който беше прострелян от полицай при преследването, се подобри, той ще бъде прехвърлен в ареста.

 

Междувременно в местната болница се извършва проверка, която да установи дали лекарят от Спешна помощ, извикан след като Кристин е открита все още жива, са били адекватни. Бабата обвини медика, че не е направил нищо за нея и седнал отпред до шофьора.

 

Докторът обаче обясни, че жената е била в истерия, не е пускала детенцето и му е пречела да го прегледа. В същото време състоянието на Кристин било толкова тежко, че предпочел веднага да бъде откарана в болницата, защото самият той не е можел да й помогне на място. Лекарят вече е дал писмени обяснения.

Още по темата: общо новини по темата: 29
15.08.2022 »
14.07.2020 »
14.07.2020 »
31.01.2020 »
09.01.2020 »
24.11.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: