Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Хората с увреждания несъгласни с готвен закон за изменение на КСО
Автор: Екип Ruse24.bg 16:11 / 07.10.2010Коментари (2)270
© Ruse24.bg
180 хиляди българи с увреждания от цялата страна ще се вдигнат на протест , ако  правителството им отнеме близо 30 лева добавка, която сега получават. Организациите на хората с увреждания в България вече са изпратили уведомителни писма до социалното министерство, и НОИ, че не са съгласни с готвената промяна в кодекса за социално осигуряване.

Според съюзите на хората с увреждания предвижданите от правителството промени в пенсионната система водят до ограничаване на правата им. Хората пресмятат, че с готвените нововъведения  се намаляват доходите им. Те са формирани основно от пенсията за инвалидност и добавка в размер от 25 порцента от социалната пенсия

Хората с увреждания настояват твърдо да бъде регламентирано, че това ще е бездоходен критерии и правителството дори ще помогне добавката в размер на 25-30 лв. да бъде взимана редовно.

От национално представените съюзи не са съгласни, че министерския съвет е внесъл за разглеждане проект, който не е обсъден с тях. И сега трябва да търсят защитници на интересите си.

От съюза на слепоглухите припомниха, че са им отнети или отрязани и други преференции-част от парите за кучета водачи на слепи и е направен опит да им се вземат интерграционите добавки за пътуване.

Източник: ПОТВ






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От написаното в статията не ми става много ясно за какво става на въпрос и не познавам в детайли КСО и процедурата за отпускане на инвалидни пенсии. Но съм на мнение,че такова нещо като инвалидна пенсия не трябва да съществува. Пенсията трябва да бъде за стаж и възраст. Когато си навършил определената възраст, но нямаш необходимия стаж да получаваш процент, непълна пенсия. Също и защо да има социална пенсия, като навършиш определена възраст да получаваш пенсия, без да отговаряш на условията за стаж. Хората с увреждания не трябва да бъдат дискриминирани. Те трябва да имат равен шанс, да не ги ощетяват заради заболяванията им. Според възможностите им и заболяването трябва да имат подходящи условия на труд, в това число и намален работен ден. Заплатата им да се допълва от специален фонд. Всички други облекчения като места за паркиране, освобождаване от такси и данъци, безплатни лекарства и т.н. те ще си ги имат. Тези, които не могат да работят нека да получават средства,за да водят нормален живот, но под друга форма, не като пенсия, инвалидна пенсия. Нека се покриват всички разходи свързани с лечението и рехабилитацията на тези хора, да им се осигурява диетична храна, да ползват безплатно различни социални услуги, но да са пенсионери по болест, не ми се иска да има такова понятие. А ми се иска да няма болни хора, да се харчат пари за профилактика, а не за лечение. Но не става само с желание.
+1
 
 
Замислете се колко хора ,които действително са инвалиди ,незаслужено ще бъдат ощетени.Това са ваши майки ,бащи ,баби и дядовци.Всяко посегателство върху инвалидната пенсия ще ви принуди да я компенсирате вие-пряко.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: