Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Хърсев: Портфейлът на българина ще е по-пълен през 2020 г.
Автор: Екип Ruse24.bg 11:44 / 02.01.2020Коментари (0)746
©
Новата 2020 година идва с по-високи доходи, но и с повече разходи за домакинствата. Минималната работна заплата става 610 лева. От 1 юли пенсиите, отпуснати до края на 2019 г. ще cе увеличат c 6.7%. Таванът на пенсиите, обаче остава непроменен – 1200 лв. Бизнесът очаква увеличение на заплатите с 8%. А в бюджетния сектор то ще е с до 10%. За социалните работници и учителите увеличението е по-голямо.

С ръста на доходите обаче се увеличава и цената на водата. Най-сериозно в Кърджали – с 10 %, а най-малко в Пловдив. В София, Видин и Русе водата ще е с около 7% по-скъпа. Според бизнеса през 2020 година не може да се очаква по-сериозен ръст на доходите на служителите в частния сектор, отколкото през последните 2 години.

"Аз съм оптимист – портфейлът през тази година ще е по-пълен. Мисля, че ръстът на доходите в частния сектор ще е над 10% заради недостига на работна ръка", коментира в ефира на bTV финансистът Емил Хърсев.

"Стандартът в ЕС не показва особено добри перспективи. Определено портфейлът ни ще е по-пълен. 8% са очакванията на бизнеса, заради търсенето на работна ръка. Ние се конкурираме с целия ЕС.

Той даде пример със своя бизнес. "Имам хотели в България и един в Германия. В някои бизнеси така се постига баланс. Това позволява една ротация на кадрите, повишаване на стандарта на обслужване на кадрите, освен това ценните кадри могат да работят и у нас и в чужбина. Има дисциплиниращо значение за цялата фирма. Ако успееш да работиш в една голяма икономика, нямаш проблеми в България“, отбеляза той.

"Увеличаването на доходите на служителите уби няколко бизнеси, но това донякъде е добре. Робският труд да работиш на ишлеме, на практика вече не съществува, коментира Хърсев, давайки за пример фирмите, даващи работа на шивачки у нас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: