Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Хванаха бензиностанция, която ни цака с горивото
Автор: Екип Ruse24.bg 10:17 / 20.08.2015Коментари (19)741
Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева  вчера участва в проверка и препломбиране на бензиностанция на ул. "Цар Калоян" в Пловдив заедно с ръководството и експерти от Български институт по метрология (БИМ). 

Препломбирането започна по разпореждане на премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Божидар Лукарски. При проверката бе установено, че едната от двете колонки на бензиностанцията, която продава дизел, отчита по-голямо количество от реалното. 

При зареждане в нивомер от 20 литра беше установено, че колонката отчита 100 милилитра повече от реалното. Колонката беше спряна и обозначена със знак Х съгласно глава 4 на Наредбата за контрол на средствата за измерване. Другата колонка на бензиностанцията, продаваща бензин, беше препломбирана. 

Зам.- министър Везиева обясни, че целта на започналото препломбиране е да се засили контролът върху количеството и качеството на горивата. Тя посочи, че на препломбиране подлежат над 11 000 бензино и газоколонки.

Препломбирането започна, след като проверки на компетентните органи установиха нарушения при качеството и количеството на предлаганите на пазара горива. Зам.-председателят на БИМ Паун Илчев поясни, че целта на проверките е да се предотвратят нарушения, като например отчитане на зареждане на 60 л. в резервоар за 50 л. 

По наредба собствениците на бензиностанции, при които има открито отклонение, имат 14 дни за подаване на заявление за поставяне на нова пломба.

Паун Илчев обясни, че най-честите нарушения са именно при честите ремонти на колонки, при които се поставят временни пломби, които не са калибровани от БИМ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Що не хванахте някоя голяма верига, а отидохте да проверявате малките пак ? Пак ли проверките ще са избирателни ? Или може би по големите вериги нарушения няма ? Пак ли ще хвърляте прах в очите на хората и ще правите ПР проверки ? До кога ? На всички е ясно какво има в горивата, започнете да говорите с цяла уста, вместо с половин и си свършете работата.
0
 
 
Авеее, как не ги е срам 100 човека проверяващи и журналисти, че и министър да изкарват тая малка и забита бензиностанцийка нарушител?!? Цакала ни! Ама много нагло, бееее...Що не се изрепчат проверяващите на нещо по голямо от цаца,м? Шел, ОМВ, това-онова
0
 
 
Глупости. Това е допустима разлика от 0,5 %.
+2
 
 
Тази бензиностанция не е ''Петрол'' от много време насам..Съгласен съм с коментара под мен, че не само количеството трябва да се следи, но и преди всичко качеството на горивото.Всеки знае, че когато горивото е хубаво дава отражение на разхода на колата
на 20.08.2015 г.
+2
 
 
Тази пък министърка чак тръгнала да ни обяснява какво започнало и що започнало. Ми ние това го знаем бе госпожа. Започнаха проверки и препломбиране,щото каза Бойко. Ако Бойко нищо не беше казал и ти нищо нямаше да направиш,нито тези под тебе,които вършат реалната работа. Не че и така нещо ще свършите де,пушилка и не за първи път.
+3
 
 
Добре започнали са от тази малка бензиностанция....100 мл нищо не е факт (въпреки,че и тази разликата не трябва да има,но хайде) - направо си е като реклама за Петрол в конкретния случай. А защо не продължи сега проверката и по другите големи бензиностанции както казаха и другите -където разликите са в литри Лукойл,ОМВ,ЕКО и всички останали съществуващи , за октан 95-98-100 въобще няма да коментираме, но е добре да се проверява и качеството....а не ,да заредиш и колата да ти е за основен ремонт вече. В България горивата са най-зле от всички наши съседки ! Винаги всичко отшумява с една -две проверки на някоя закътана бензиностанция и с това се приключва - нещо май ни е страх от големите в бизнеса. Нека да се изсипят така 7-8 човека и по-другите бензиностанции.
+4
 
 
На тази бензиностанция ми наляха 5.3 литра нафта в 4 литрова туба.
+2
 
 
Бойко ТИквата що не иде лично да провери някой Лукойл??? А, да, забравих. Щото са приятелки с Вальо Златев.
+6
 
 
100 мл при 20 л. са грешка от само 0.5% . Доколкото си спомням, това е допустима грешка за бензиноколонка, така че не мога да си обясня какви са тези радости, че са хванали големия крадец.... Явно ги е шубе да се закачат с големите батковци....
+3
 
 
в Бургас Лукойла на Трапезица ми сложиха 40л. газ в 35л. газова бутилка. А имах и 5-6л газ поне още вътре. Два пъти ги хванах и спрях да ходя там. Отидете и ги хванете. С бензина такова нещо ми се е случвало в Бургас на кръговото на П-образния в ОМВ-то.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: