Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
И родителите със звезди за категория, взимат ти детето, ако не го къпеш
Автор: Екип Ruse24.bg 10:07 / 02.06.2011Коментари (9)677
© Impact Press Group
Да готви вкусно, да рита мач, да ходи на дискотека, да пише в чата, да обяснява за секса, да чисти редовно, да казва всеки ден "обичам те".... Това са само част от изискванията към всяка майка, която иска да бъде добър и грижовен родител. Изискванията към семейството не са на децата, а на социалното министерство, агенцията за закрила на детето и неправителствената организация "За нашите деца". Голяма част от стандартите за родители ще залегнат в новия закон за детето, който ведомството на Тотю Младенов подготвя, съобщи  зам.-министър Валентина Симеонова. Целта е социалните експерти, които работят с деца, да могат да преценяват кога семейната среда става опасна за едно хлапе и кога то трябва да бъде отделено от родителите си.

Стандартите, които вече се тестват, показват какво трябва да има в едно семейство и как да постъпват родителите, за да сме сигурни, че детето е защитено. Правилата са разделени в седем групи - основни грижи, безопасност, емоционална близост, стимулиране на обучението, правила и напътствия, признаване на идентичността на детето и семейни и социални отношения. Във всяка една група изработените стандарти са поставени в червена, жълта и зелена зона. В червената зона са задължителните правила, които, ако бъдат пренебрегнати от родителите, значи детето е в риск и е необходимо спешното му извеждане от дома.

В групата на основните грижи са най-важните материалните условия, без които е невъзможно нормалното отглеждане на дете. Родителите трябва да осигуряват отопление, вода, ток, хигиена, хранителен режим, съобразен с възрастта на хлапето. Освен това те трябва да помагат с упражнения и игри за физическото развитие на малчуганите си. Според стандартите майките винаги трябва да седят в болницата с детето си, когато то е настанено за лечение. Много важно е приготвянето на храната в семейството. Детето трябва ясно да разбира, че родителите му готвят за него.

Друго важно правило за родителите е да осигурят достъп на детето до информация за сексуалното образование, злоупотребата с наркотици и подкрепата му, ако то има проблеми с гадже или приятели.

Втората група стандарти са свързани с безопасността на децата. Жилището трябва да е обезопасено и ако се установи, че родители не познават рисковете, които определена дейност крие, това може да доведе до извеждане на детето от семейството.

Възпитаването не трябва да става чрез насилие. Затова всеки родител, който поражда проблем в семейството, ще работи задължително с психолог. Ако пък детето преживее насилие, от родителите се иска да реагират незабавно, като го изслушват, застават на негова страна и търсят отговорност от насилника.

В група на "емоционалната близост" са стандартите, които карат детето да се чувства обичано и ценено. От родителите се иска да изградят доверие, да чуват и да очакват емоциите на децата, да им помагат да ги изразяват, да разговарят с тях.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Майката е длъжна да седи в болницата с детето,ок няма лошо-даже добра идея,но законно в нашата държавица децата имат право на придружител само до 3 годишна възраст...после си плащаш прословутите ВИП стаи .Чудно ми е в Столюпеново как ще ги контролират с ток,вода здравословна храна.За секса те няма да имат проблем да разговарят,защото раждат по на 12-15 години.
+2
 
 
Това е много трудна за регулиране област. Трябва да се внимава много със законодателството. Всички искат да могат да гледат децата си (по начин който те мислят че е правилен), но възможностите на хората са различни. Например - родители който не ядът месо ще възпитат и децата си по този начин.
+3
 
 
що за глупост е тва... вече се чудат кво да правят май... толкова ли няма какво полезно да свършат :( Тотю Младенов като малък май не са му обръщали внимание... тва как, по какав начин и с какви средства ще гледам детето си е оя работа... когато държавата осигурява бъдеще на тези деца тогава има правото да се намесва... а до тогава да си траят
+4
 
 
Наскоро в САЩ е получен анонимен сигнал че майка кърми детето си докато пие.Социалните веднага са посетили дома на детето и са подложили всички на тест за алкохол за да се провери дали е истина -все пак става въпрос за бебе.Била е известна певческа личност-което не е важно за случая.Та въпросчето ми е дали такова нещо ще се случи в нашите географски ширини давам бас че няма.Като се обадиш на полицията че от еди кой си апартамент се чува скандал дежурният се оплаква че сме ги занимавали със битови проблеми.Сигурно трябва да застрелят някой за да дойдат
+4
 
 
Част от изискванията към всяка майка (а защо не - и към всеки баща?): да обяснява за секса. Това ми напомни вица, в който един баща казва на 13-годишната си дъщеря: "Мило дете, време е да си поговорим за секса", а девойчето отговаря: "Добре, тате, кажи какво искаш да знаеш?"...
+2
 
 
А някой от тия олигофрени някога да е ходил в незаконните мангалски кошери? А даже и да е ходил да ги "проверява" правили ли са нещо? НЕ! Да ви е*а в пе*ерасите ши*ани! Тия да вземат да внимават, защото на тъп човек като мен бързо му кипва и действа...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: