Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
И след смъртта си Ламбо събира семейство и приятели на едно място
Автор: Екип Ruse24.bg 17:27 / 16.06.2022Коментари (0)473
Великият Стефан Данаилов събра внуците си на едно място след смъртта си - Народния театър. Именно там започнаха честванията за 80-ата годишнина на Мастера, които ще продължат до 9 декември - рождения ден на актьора.

"Това е племенницата ми Екатерина. Тя е дъщеря на покойния ми брат Ламби Кондов и се завърна от Южна Африка, от Кейптаун, където живееше, вече е тук", представи симпатично момиче племенницата на Стефан Данаилов - Росица Обрешкова. До Екатерина с усмивка застана и дъщерята на самата Обрешкова - Стефания, кръстена на покойния си вуйчо. Двете момичета само преди дни са се срещнали с наследника на Ламбо - Владимир, който си бе дошъл от САЩ, за да се види с тях и с майка си Ирен Кривошиева.

"Ние сме сплотено семейство и всички много се разбираме. Знам, че вуйчо ми е голяма звезда, от това, което съм гледала. Когато се видяхме, понеже аз живеех в ЮАР, той бе изненадан, че имам хубав глас. Срещите ни винаги са били прекрасни", каза Кати, която у нас е с приятеля си от ЮАР, дошъл специално заради нея, пише "България днес".

Другата внучка - Стефания, се занимава с фотография и смята след време да направи първата изложба, посветена на вуйчо си. "Най-големият урок, който научих от него, е да се поставям на мястото на човека срещу мен. Тогава ще знам защо и как той реагира. Но с него много сме си говорили и за други житейски истини", мъдра е Стефания.

Да засвидетелстват своето уважение към Мастера в "Сафари за Стефан Данаилов" дойдоха Дарин Ангелов, Ани Пападопулу и неотразимата Силвия Лулчева. 

"Репетирам в момента една пиеса със словенския режисьор Йерней Лоренци, който ме избра да участвам в проекта му, та направо избягах от репетиция", засмя се Дарин. Ученикът на Ламбо във всичко, с което се занимава, винаги иска да е "на ниво", така както го съветвал винаги Мастера. "Поставям си висока летва и заради него. Незабравим е, а спомените ми с него са хиляди", казва Дарин.

Силвия Лулчева пък влезе в ролята на гид и разходи публиката до гримьорните в Народния театър, НАТФИЗ, Сатиричния театър, градинката "Кристал", Докторската градина. 

"Не мога да говоря за Стефан в минало време, защото смисълът на едно актьорско преминаване в земния път е вибрацията, честотата, която той създава във всеки от нас. Защото всеки ще разкаже за него, ще покаже снимка с него, но истината е, че това, което помним, е начинът, по който ни е карал да се чувстваме в негово присъствие - всеки от нас е бил забелязан и променен след общуване с него. Той смени ДНК кода на българския театър, присъствие на сцена, без това да е силно амбициозно. И ако има една дума, с която да определя Ламбо, то тя е: "Буум!". Няма такъв човек в момента на българската театрална и киносцена", разплакана от спомена за преподавателя си започна Силвия Лулчева, една от първите випуски на Стефан Данаилов.

Преди това директорът на Народния театър Васил Василев показа молбата за назначаване на Мастера в първата ни трупа от далечната 1979 година, 11 юли. "Не съм от неговите ученици, за съжаление. Но първата следа, която той е оставил в нашия театър, е оттогава", съобщи директорът.

С "Ламбо сафари" започва националната програма за честване на 80-годишнината на най-снимания български актьор, защото никой не може да го стигне по брой на изиграни роли. "Идеята е на неговите студенти, приятели, както и на племенницата му Росица Обрешкова", каза Георги Тошев, създател на инициативния комитет и автор на биографията на Стефан Данаилов.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: