Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иглика Иванова: Не бива да се допуска ретранслиране на подвеждащо съдържание в социалните мрежи
Автор: Харитина Агопян 17:02 / 10.11.2023Коментари (0)445
© Личен архив
Националната конференция "Медийната грамотност като споделена отговорност“ подчертава необходимостта аудиторията за използва критично мислене, когато консумира медийни съобщения. Иглика Иванова,член на Управителния съвет на коалиция "Медийна грамотност“, гостува в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“.

"Подобно на безопасността по пътищата, по темата "медийна грамотност“ има много свързани помежду си заинтересовани страни, които трябва да работят заедно, за да упражняват тази грамотност“, поясни Иванова. Конференцията се провежда за пета поредна година. Фондация "Фридрих Науман“ и много граждански организации участват в събитието. "Медийната грамотност е част от културната и образователна политика. Медиите са ключови фактори, защото те създават информационната среда“, подчерта Иглика Иванова.

Събитието е организирано на принципа на панелния форум. В него участва Наталия Митева, заместник-министър на културата. "Говорим за ролята на формалното и неформалното образование, за обходимостта от реформи на учебните програми с цел повишаване на критичното мислене на учениците“, каза Иванова.

Фокусирането върху медийната грамотност в социалните мрежи и онлайн медиите е необходимо, защото там не бива да се допуска ретранслиране на подвеждащо съдържание, заяви още Иглика Иванова. "Важно е да си задаваме въпроса защо комуникаторът пуска дадено съобщение, каква е целта. Когато то предизвиква у нас силна емоционална реакция, независимо в каква посока, трябва да почакаме, преди да реагираме крайно, да проверим информацията. Проверката обикновено става чрез сравнение на съдържанието със сериозни, доказали се медии“, поясни още Иванова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: