Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Игра на карти едва не завърши с извадено око
Автор: Екип Ruse24.bg 16:57 / 25.04.2023Коментари (0)385
©
Игра на карти в Свети Влас едва не завърши с извадено око, научи Burgas24.bg.

По време на заседание на Районен съд  - Несебър на 19 април нарушителят с инициали П. П. признава, че е псувал и посегнал да удари неговият опонент в игра на карти -  И. М. Но казва, че това било в отговор на други псувни и обиди, които последният му е отправил при свада,  възникнала между тях след приключване на играта. Според него това били съвсем обикновено скарване между двама души.

От събраните по делото писмени и гласни доказателства става ясно, че на  28 февруари около 17.00 часа, след края на работния ден четирима  приятели посетили заведение, намиращо се в центъра на град Свети Влас.  

Четиримата играли карти до около 21.30 часа, през което време всеки от тях е консумирал различен вид алкохол. След   приключването на играта нападнатият и нападателят  започнали да спорят.

Спорът между двама постепенно е преминал в разгорещена свада, която ескалирала постепенно  - двамата се псували и обиждали взаимно, отправяли са си и закани. П. П.  решил в един момент да се саморазправя, дори предприел и физическо посегателство спрямо И.М., но е бил спрян от свидетеля Б.К.. Последният извадил  И.М. извън заведението.

През това време пред вратата на заведението спрял автомобил, от който слязла съпругата му, за да го прибира. Вече навън П.П. успял му нанесе няколко удара с шамари, въпреки че свидетелят Б.К. все още е бил между тях, но не е успял да предотврати това.

При един от ударите П.П. е бръкнал в окото на бития, а двамата продължили да се обиждат и заканват и пред заведението в присъствието на съпругата на първия и намиращото се в автомобила негово дете. Б. К. се отказал в един момент да продължава да се намесва и да ги разтървава.

Разправията между двамата била преустановена след като и по настояванията на дошлата на място съпруга същият влязъл в автомобила и са потеглили с него.

Побойникът се върнал в заведението и  продължил да пие. През това време И.М.  посетил УМБАЛ Бургас АД за преглед. Лигавицата на дясното му око  е била зечервена, имал е кръвоизлив върху склерата, най-концентриран в долния й полюс.

Не са били забелязани травматични изменения извън окото.  На следващия ден 1 март мъжът се снабдил със съдебномедицинско удостоверение. Там е  отразеното   кръвонасядане по дясна конюнктива с болка в дясно око, замъглено зрение с дясно око.

В удостоверението е посочено също, че получените наранявания отговорят да са извършени по време и начин, както съобщава пострадалият, от действието на твърди тъпи предмети, каквито могат да бъдат ударите, нанесени с човешки ръце.  

На 15 март 2023г. е съставен полицейски протокол, с който П.П. е бил предупреден да не отправя обиди, закани и заплахи към И. М. и да не се саморазправя физически с него. Едва на 19 април 2023г. му е бил съставен и връчен акт за констатиране на дребно хулиганство за случая от 28 февруари .

На своето заседание от 19 апарил съдът признава П.П. за невиновен, в това, че на 28 февруари   извършил непристойна проява, изразяваща се в употреба на ругатни и псувни на обществено място по време на скарване и нанасяне на удари на И. П. М., поради което и на основание чл.6, ал.1, б.“в“ от УБДХ го Оправда по съставения акт за установяване на дребно хулиганство от 19 април 2023г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: