Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Игра с възможен фатален край върви по родните магистрали
Автор: Екип Ruse24.bg 08:43 / 12.08.2015Коментари (7)436
©
Журналистът Васил Иванов разказа в ефира на "Здравей, България" по Нова тв, че му се е случвало да пътува по магистрала и в неговото платно да кара кола срещу него. Той поясни, че това му се е случило в участъка от АМ "Тракия" между Бургас и Карнобат през октомври миналата година. По думите му той се е движел със 130 км, а насрещно движещият се автомобил е бил със 150 км.

"Представете си какво би станало, ако се бяхме ударили. Добре, че всичко се случило през нощта. Ако насреща му се движеше майка с дете, какво би станало", попита Иванов. След случката журналистът се позаинтересувал и разпитал защо така се кара по магистрала в насрещна лента през нощта.

Оказало се, че това било вид игра, а участниците се наричали "Нощни духове". Те участвали в залагания и взимали по 2000 - 3000 лв., ако оживеят след като карат в насрещната лента на магистрала с бърза скорост. По думите му, ако такъв нарушител се хване от полицията, той получава наказание за движение в забранена улица.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Не бих казал, че демокрацията е виновна за това положение, а именно хората, които я "прилагат". В наши дни в България липсва всякакъв контрол от страна на отговорните институции и затова ежедневно всеки избягва от отговорност и прави каквото си поиска! В едни случаи не се стига до никакви наказания или налагане на глоби, а в други, в които има наложени такива, те в крайна сметка не се прилагат! И воала!! Защо като излезем на Запад сме по-ниски от тревата и си хвърляме боклука в кошчето, например (не говоря за по-големи "злодеяния")? Там да не би да не е демокрация? Напротив - демокрация е, но там глобите са ефективни и що-годе мигновени! Няма "вратички" в закона ала "Наказание за движение в забранена улица" и тем подобни простотии, когато става въпрос за движение в насрещното платно на магистрала! Алооо, законотворците - на какви се правите?! Какво значи "движение в забранена улица", когато говорим за магистрала, бе!? Магистралата да не ви е някоя квартална еднопосочна уличка, за да ги третирате по еднакъв начин?! Размърдайте си задните части и направете промяна, за да не може такива тъпанари като тези т.н. "нощни духове" да се възползват от тази "вратичка" в закона, оставена от вас! Трябва да започват да загиват хора ли, за да се сетите?! Ето за това безхаберие говорех по-горе - една институция не си върши работата, друга институция не си върши работата и в крайна сметка става анархия...станала е и ще става все по-голяма! И да се върнем на конкретния случай - в крайна сметка, кой ги събира тези 2000-3000 лв., посочени в статията? Другите тъпанари, които ще гледат сеира ли? И как по-точно ще го гледат - карайки паралелно в правилното платно?! Пълни идиоти! Не мога да си представя как не им минава през акъла, че могат да съсипят живота на нищо неподозиращи хора...всички от тези тъпаци са за трепане НА МОМЕНТА!
Aнонимен
на 12.08.2015 г.
+2
 
 
В края на ХХ /двадесети /век в САЛВАДОР е имало закон /може и сега да е валиден,не зная/ пияните шофьори да се разстрелват.Не е ли време това да се приложи и в БълХария.ЕФЕКТ ЩЕ ИМА ГАРАНТИРАНО....
+2
 
 
Нека от Пътна полиция да вземат мерки! А в парламента да се изработи законово положение за най-тежки санкции срещу такива малоумници!
+3
 
 
За това трябва да се издават разрешителни за назидателен бой... просто тия хора не са яли бой като малки... прекалено много такива има вече.. нямат респект, ама имат коли...
+5
 
 
От руска рулетка на улицата да не стане после турска рулетка в пандела?! Твърде много поприще вече се дава на душевно болните в интернет пространството: социални мрежи, сайтове за видеосподеляне. Имам чувството, че тия хора живеят от like до like и нищо друго не ги интересува. А за такива трябва само як каторжен труд. За жалост в тази псевдодемокрация, в която живеем, никога няма да им се случи при добър адвокат и чисто съдебно минало.
на 12.08.2015 г.
+2
 
 
Абсолютно си прав ! Това трябва да се наказва с наказанията предвидини за предумишлено убийство. До миналата година подобни неща са се правили и в Пловдив. От мой познат бях слушал, че посред нощите, подобни малоумници управлявайки автомобилите си по новият път от с.Марково с висока скорост и без светлини пресичали околовръстното шосе. Аз си мислех, че той иска да ме впечатли, а то било истина.
+10
 
 
Наказание за движение в забранена улица? За такъв слабоумник трябва да е активна присъда от поне 5-10 години! Това направо граничи с предумишлено убийство! Ако се удари в някой с такава скорост оцелели няма да има...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: