Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Икономист: 99% от българите се интересуват от работни заплати и пенсии, а не от цифрите заложени в бюджета
Автор: Екип Ruse24.bg 12:25 / 15.02.2022Коментари (0)576
©
99% от българите се интересуват от работни заплати и пенсии, а не от цифрите заложени в бюджета. Това коментира икономистът проф. Боян Дуранкев, преподавател в УНСС и ВУЗФ за "Фокус“.

"Не ги интересуват общи констатации, прилагателни, съществителни и т.н. – гледат портфейла си. Що се отнася до този бюджет, няма значение кой го е правил, тъй като след 2007 г. голямата финансова криза, която разтърси света, ние сме даже в още по-тежка криза, и то не само България – както се забелязва, буквално целият свят в момента е обхванат от тази криза. Независимо че правителството още се разхожда с розови очила, очевидно е, че то няма късмет точно да попадне в това управление, в тази криза, в този момент. И ако позволите, първото, което всеки вижда, и през медиите, и през собствените си очи, това е една турбулентна външна среда за България. Първо, утре чакаме да започне войната Русия-Украйна, ако се доверим на Джо Байдън, разбира се. Второ, цените на петрола и газта са динамични. Ако стане война по някакъв начин, те ще ударят тавана. Металите – наблюдавайте не само енергоносителите, но металите поскъпват. Например тон алуминий скочи от около 1500 на почти 3500 долара. Всичко с металите расте нагоре като цени“, посочи икономистът.

Правителството трябва да помисли за промяна в данъчната политика.

"Погледнете и земетръсната вътрешна среда, защото коалицията е орел, рак и щука и БСП, и всеки дърпа в определена посока. БСП, естествено, както се очакваше, дърпа към бизнеса. Неслучайно и вчера БСП направи такава среща и твърди, че ще настоява за увеличение на помощите за бизнеса. Въобще, сложна вътрешна ситуация. И ако си отворим по-широко очите – забележете, че свалените ГЕРБ, СДС и ДПС, които са сложени в ъгъла, от там постоянно са, да го наречем, ерозиращо-конструктивни. Освен това президент-правителство – отношенията са като обтегната пружина. А гражданите на страната са с високи очаквания за благоденствие и за блаженство, за щастие едва ли не. Това, което правителството очевидно наблюдава, и което сигурно е констатирало, е, че в момента вътрешното противоречие не е толкова между правителството и ГЕРБ или ДПС, колкото между богати и бедни. Това неравенство, което е в момента, това е основният проблем на България“.

Очевидно е, че е необходима смяна на философията, отбеляза професорът.

"Дано момчетата и момичетата, които са млади и които ще трупат опит, наистина да помислят най-вече за дребния и среден бизнес“, допълни Дуранкев.

Още по темата: общо новини по темата: 189
23.11.2023 »
10.11.2023 »
12.07.2023 »
24.05.2023 »
27.04.2023 »
18.04.2023 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: