Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Икономисти: Вдигайте заплатите, иначе ще се срине потреблението
Автор: Екип Ruse24.bg 14:18 / 28.07.2012Коментари (10)2544
© Ruse24.bg
Необходимо е увеличаване на заплатите не по-късно от началото на 2013 г. Ако не се случи, ще има негативни последици върху потреблението и икономическия растеж.

Това заяви вчера шефът на Центъра за икономическо развитие Георги Прохаски. Той представи редовния доклад "Икономиката на България, юли 2012 г".

Наскоро в интервю финансовият министър Симеон Дянков заяви, че намерението му е да вдигне пенсии и заплати с 3-5%, но от април 2013 г.

Според доклада на центъра българската икономика е в застой. Ръстът на БВП се е свил до 0,5% спрямо същия период на 2011 г., а в сравнение с предното тримесечие на тази е нулев. Прогнозата на центъра е да приключим годината с ръст от 1%. "Икономиката се справя добре, няма опасност от нова криза", смята Прохаски. Инфлацията за първите 6 месеца е 0,5%. Прогнозата е с натрупване за годината да е до 3-4%. Прохаски обаче се опасява, че цените на тока ще повлекат цените на всички стоки.

За първи път от 2008 г. има 1,3% ръст на инвестициите. Капиталовият пазар е в застой, а лошите кредити растат, предупреди икономистът. Той смята, че ако влезем в еврозоната, лихвите ще паднат.

Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Много ми е интересно, като изгоните Дянков, кой мислите, че ще дойде? Серго, Кунчето и Доганефенди?!??! Ще се изтеглят огромни кредити, като Гърция и Испания и вашите деца ще ги изплащат 100-200 години, а Серго и Доган ще си построят дворци и те така...
+6
 
 
Как ням да е в застой всичко, след като всеки ден се увеличават разходите на фирмите към монополистите. Много ми се иска да си поговоря с г-н Дянков да го попитам как да се увеличат заплатите след като в момента в който хората надигнат глава и се увеличава или тока или водата или горивата или се измисли някоя нова такса или да се подменят касови апарата и какво ли още не. Данъчните и другите държавни институции са решили да пълнят хазната с постоянни глоби и невръщане на ддс към малките и средни фирми. Безнаказаност към големите фирми които не плащат на малките и поради това те фалират. Как г-н Дянков да се увеличават заплатите??? Банките увеличават постоянно лихви и хората изпадат в невъзможност да си плащат кредитите, а държавата нищо не прави освен да дава обещания които не спазва.
+1
 
 
Идват избори хора,гласувайте ! То взе да писва от глоби за неправилно дишане и измислени такси !
+5
 
 
Ako Дянков беше глупак,щяхме да сме изкарали нова Виденова зима!!Я попрочетете тук там и вижте как се справят някои уж силни икономики.Вярно,че управлението на Герб е лошо,но до сега добро такова не е имало.Не е никакъв геноцид,а опит да се вкарат нещат а в ред.До сега никой не се опита да събере данъци,глоби,такси и т.н.Тук всички бяха свикнали да минават между капките и да се оправят чрез познати или рушвети.Хем искаме да живеем в европейска държава,хем пък не ни харесва да плащаме данъци.Интересни хора.
Aнонимен
на 28.07.2012 г.
+7
 
 
Дянков е най-големият простак! Него го интересува единствено световната банка! Три години се налага абсолютен геноцид върху българите! То това е и целта! Крайно време е да си ходят! По-гадно управление не е имало!
Aнонимен
на 28.07.2012 г.
+17
 
 
"ТАТКО КАЗА,ЧЕ ЩЕ ЛИ КУПИ КУЧЕ,АМА ДРУГ ПЪТ".СИГУРНО И ДЯНКОВ Е ГЛЕДАЛ ТОЗИ ФИЛМ.АМА НИЕ НЕ СМЕ 5-ГОДИШНИ.ПОТРЕБЛЕНИЕТО Е СРИНАТО ОТ ПРОЛЕТТА,БЕЗРАБОТИЦАТА Е НАВСЯКЪДЕ.КАКВИТО И МЕРКИ ДА СЕ ВЗЕМАТ СЕГА,НА ХОРАТА ИМ ТРЯБВАТ ГОДИНИ ДА СЕ СЪВЗЕМАТ И ИЗПЛАТЯТ НАТРУПАНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.АКО ОНЯ ОТГОРЕ ИМ ОТПУСНЕ ТЕЗИ ГОДИНИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: