Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Илхан Кючюк: Всички захаросани приказки за приемането ни през юни в Шенген са неверни
Автор: Самуил Иванов 19:10 / 21.01.2024Коментари (0)460
© Илхан Кючюк
Съвети към младите в ДПС във връзка с включването на младите хора в политиката и представата им за образа на ЕС даде лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк. Младежи от област Благоевград взеха участие в дискусията "Младите хора и бъдещето на Европа", която се е провела вчера в град Якоруда и била организирана с подкрепата на евродепутата.

На дискусията са присъствали народният представител от ДПС Елхан Кълков, областният председател на Младежко ДПС Ибраим Зайденов, областният председател на ДПС Ведат Хюсеин и общински председатели от областта.

Участници в панелите бяха кметът на община Белица Радослав Ревански, политолози и социолози.

"През последно време се налага тезата как ЕС днес може да бъде геополитически играч. Същинският разговор в България тази пролет ще бъде за сигурността като доходи, демографска политика и сближаване. Години наред национален консенсус беше изграждан по темата Шенген, искахме пълноправно членство в Шенген, но това не е възможно да се случи наведнъж от гледна точка на днешните реалности. Грешно е да се твърди, че не е трябвало да приемаме предложението за частично влизане, защото Румъния щеше да го приеме. А граница между България и Румъния би било катастрофално политическо решение за България. Това ще ни вкара в най-крайната периферия на ЕС. Оттук нататък разумното е през 2024г. с всички усилия да работим за дата през 2025г., защото захаросаните приказки за приемането ни през юни са неверни.“, категоричен бе евродепутатът.

Кючюк подчертава, че действащото правителство в момента работи по това да се изкове националната позиция в България и да се потърси консенсус, и всички български политици да я защитават извън границите на страната.

Лидерът на европейските либерали коментира пред младите, че страната ни затвърждава правото, че ЕС е съюз, в който гражданите имат възможности за развитие и заяви: "В конкуретна среда като ЕС, ние като млади хора трябва да намерим нашето място, с нашата добавена стойност.“

Пред гостите и участниците в събитието евродепутатът изрази благодарност към областния председател на Младежко ДПС Ибраим Зайденов за дългогодишната и неуморна работа, и постигнатите успехи в младежката структура в областта.

В хода на дискусията панелистите обсъждаха с аудиторията теми като частичното ни приемане в Шенген, приемането на еврото в България, Зелената сделка и геополитиката на ЕС.

Още по темата: общо новини по темата: 474
09.05.2024 »
08.05.2024 »
19.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: