Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Илиана Кирилова: Не съм оказала влияние на нито един прокурор, не съм търгувала с дела с Петър Петров
Автор: Самуил Иванов 17:07 / 26.03.2024Коментари (0)996
©
Не съм оказала влияние на нито един прокурор, била съм редови следовател. Нито един прокурор, по нито едно дело. Това заяви градския прокурор на София – Илиана Кирилова, относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, предаде репортер на "Фокус".

"Проведете наистина анкета по кое дело градският прокурор е казал "направи така, направи иначе, защото ми се обади". Такова нещо няма", категорична бе тя. 

"По отношение на "Осемте джуджета" многократно заявих, че го познавам господин Петров (бел. от ред. - Петър Петров - Еврото) от 96-та или 97-ма година, когато неговата бивша съпруга беше моя подчинена в Четвърта районна следствена служба. След като жена му замина, някъде около 2000 година, с господин Петров не съм поддържала връзка. С него се видях очи в очи 2013 година март месец, когато той беше представен като новият завеждащ следствения отдел в Софийска градска прокуратура", заяви тя. 

"Не съм говорила с Петров за дела. Не съм търгувал с Петров с дела. Ако пак тръгнете да проверявате, че съм работила по КТБ, по него работеше почти цялото следствие", добави Кирилова.  

Илиана Кирилова каза, че кръгове в СГП няма. По думите ѝ през изминалата година прокурорите са били подложени "ужас" заради всичко случило се. 

"Кръгове няма, ако има нещо, това може би, казвам може би, защото предстоят произнасяна, за които аз съм разпитвана като свидетел и вярвайте не съм чела делото, ако е имало нещо, този ужас, който изживяхме прокурорите миналата година с различни изяви на различни хора от прокуратурата, които според мен се бореха за своето его, може и да се мисли за такова нещо", заяви тя.

Кирилова призова институциите да съдейства по между си и припомни изказване на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, който при създаването на парламентарната комися за Нотариус бе категоричен, че тя няма да достигне до конкретни данни. 

"Тази комисия е създадена за една-единствена тема. Това не означава, че кръгът "Осемте джуджета" трябва да стои на страна. При създаването точно на тази комисия господин Рашков направи едно изявление, че именно тази комисия  ще означава "едно хвърляне на прах" в очите. И Мартин Божанов е ниско в корупционната схема, което се доближава до изказа на бившия главен прокурор, че е дребен измамник и че парламентът не може да се занимава с някакъв клуб, както и не вижда какъв ефект ще стане и ще допринесе комисията кой е влизал и излизал в този клуб. Аз благодаря на господин Рашков", заяви Кирилова.

По думите ѝ последните социологически проучвания показали, че доверието в прокуратурата и в парламента били най-ниски от всички останали институции. Кирилова предложи, когато се създават такива комисии, институциите да могат да взаимодействат по между си. 

"Тези евроатлантически ценности, които ги прокламирате всеки ден от трибуната,едно от основните е свободата и запазване на личния живот, личните данни. Тук чувам семейство, чувам в различните медии за романтични връзки, чувам за сватовство, айде, да не си ги говорим, че в самия парламент може би има също такива хора. В това няма нищо лошо", добави тя.

Още по темата: общо новини по темата: 200
24.04.2024 »
19.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: