Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Илияна Йотова: Европа трябва да стъпи на краката си и да прекрати войната между Русия и Украйна
Автор: Екип Ruse24.bg 13:23 / 22.09.2022Коментари (0)521
©
Европа трябва да стъпи на краката си в лицето на своите институции, на всички 27 държави-членки, да постави на масата темата за прекратяване на войната и да спре безумието, което е буквално на границата ни. Това коментира във Велико Търново във връзка с обявяването на частична мобилизация в Русия вицепрезидентът на България Илияна Йотова, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Йотова е в града за националните чествания за Деня на Независимостта.

Тя бе категорична, че в президентската институция се прави сериозен анализ на цялата постъпваща информация. Освен това заяви и, че предстои президентът да вземе решение дали и кога ще свика Съвет за национална сигурност.

"Най-лошият съветник в една такава ситуация е паниката, но аз вярвам в добре работещото служебно правителство, в съответните министерства, в стабилността на нашата институция и, че те ще гарантират безопасността и живота на българските граждани“, допълни още вицепрезидентът.

Тя бе категорична и, че България трябва да има куража и самочувствието да е една от страните, които да инициират срещи на възможно най-високо ниво, на които да се търси решение на конфликта.

"След декларацията на руския президент, очевидно става въпрос за задълбочаване на конфликта и разрастване на войната - за много опасности, които нашето поколение не познава. Това е едно много тежко предизвикателство пред  световния мир след всичко онова, което беше установено като международни отношения след Втората световна война и то трябва да има своя отговор в лицето на големите международни организации“, посочи още Йотова и допълни, че е притеснена от случващото се.

"Аз съм притеснена преди всичко като българска майка, майка на син и не искам поколението, което идва след нас и нашите внуци да живеят в условия на нестабилност, в условия, в които мира е поставен под въпрос, в условия на недай си Боже военни действия“, каза още вицепрезидентът.

Според нея българският управленски елит не трябва да се притеснява и да раздава квалификации, а да действа – да излезе с категорични становища и решения, с които да търси съюзници в Европа за прекратяване на военните действия.

Луиза ТРАНЧЕВА

Още по темата: общо новини по темата: 3217
04.05.2024 »
04.05.2024 »
29.04.2024 »
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/537 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: