Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Има надежда за чудо за малката Бояна от Пловдив
Автор: Екип Ruse24.bg 11:48 / 20.08.2022Коментари (0)448
Добро е общото състояние на малката Бояна, разбра Plovdiv24.bg. Нейната майка Пламена Пачова публикува информация относно здравето на дъщеричката си. След затрогваща молба на родителите за помощ и съдействие преди време зад тяхната кауза се обединиха хиляди българи от цялата страна и от чужбина. Организираха се десетки благотворителни мероприятия, за да се събере необходимата сума за трансплантация на стволови клетки.

Малката Бояна страда от рядко срещано генетично заболяване, заради което почти напълно загуби способността си да се движи и говори (Болест на Krabbe (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза и са в безизходица. Това е рядко и често фатално метаболитно заболяване). Единствената ѝ надежда е трансплантация да се окаже успешна, а молитвите на стотици хиляди хора дават подкрепа и на нея, и на близките ѝ.

Вижте затрогващия разказ на майка ѝ с последната информация по лечението на Бояна:

Здравейте, приятели! Пишем ви, за да споделим добри новини!



Миналата седмица, докторите ни съобщиха, че след трансплантацията, кръвните показатели на Бояна, са добри! Освен това, обясниха, че ще я изпишат, за да се лекува в домашни условия, тъй като това е най-добрият начин за възстановяване! Новината ни зарадва, но и някак си смути. Притесни ни, защото беше толкова скоро след трансплантацията, а Бояна беше и още е толкова крехка след безбройните манипулации.

За наша радост, вече почти седмица, сме отново тримата заедно. След толкова дълъг период разделени, близо 40 дни, това се отразява страхотно на Бояна. Безспорно, близо до тати, получи криле. Тати е закрила, сигурност, утеха, топлина и радост. В негово присъствие е спокойна, щастлива и смела. Разбира се, тъгува и й липсват и останалите близки и приятели, но не спираме да й обясняваме, че това е само временна раздяла.



Това малко създание, показа колко е силна през изминалия месец, показва и огромно желание за възвръщане на способности, особено в опитите си да покаже на тати, че може, за да види усмивката му и получи от него похвала за усилията си.



Тя е нашият малък-голям герой! Пътят, през който премина, не беше никак лесен, но тя не показа слабост, затова сме сигурни, че с този боец, Чудото няма как да не се случи.



Искаме да благодарим от сърце на човека, който не познаваме, но дари стволови клетки за Бояна и й даде шанс за живот! В тази връзка, искаме да изкажем благодарност и на всички от болница Medical park - докторите, сестрите, санитарите, преводача ни и координатора, които положиха уверени и ненатрапчиви грижи за Бояна. Хора, нямаме думи да изкажем колко сме ви благодарни!



Искаме да благодарим и на много хора в Турция, за които до скоро бяхме непознати, но въпреки това, ни подаваха ръце и продължават да ни помагат. И макар, далеч от родината ни, ни накараха да се чувстваме като у дома.

Благодарим отново на всички у нас, които дариха средствата, за да може всичко това да се случи! Изказваме благодарности и на хората, които се молят за Бояна, които изпащат положителни мисли и вярват в успеха ни!



Искаме да благодарим на всички наши близки и приятели, с които вече дълго време сме разделени, но от разстояние ни дават кураж и надежда - липсвате ни!

Без всички вас, това нямаше как да се случи!



Предстоят ни ежеседмични посещения в болницата, където ще взимат кръв за изследвания на Бояна. Така лекарите ще проследят здравословното й състояние и начин на възстановяване. Следващите няколко месеца оставаме в Истанбул, в близост до болницата, и се надяваме, приятели, скоро да можем да ви споделим, нов малък-голям успех на Бояна!



Желаем ви здраве на вас и любимите ви хора!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: