Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Има такава схема: Кучко, идат мъже с голи глави и щанга, ще има стрелба и рязане на уши
Автор: Екип Ruse24.bg 16:11 / 20.03.2018Коментари (0)2554
©
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Росен А., на 52 г., и Методи А., на 30 г., за това, че при условията на продължавано престъпление, с цел да набавят за себе си имотна облага, и за неустановено по делото лице, възбудили и поддържали заблуждение у три жени, като с това им причинили имотна вреда в големи размери – общо 51 779 лева, като измамата е извършена от повече от две лица, сговорили се предварително за това – престъпление по чл. 210 ал.1 т.2 и т.5 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка д чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на Росен А. и Методи А. е наложено наказание от по две години лишаване от свобода при първоначален "общ“ режим, за всеки един от тях. По делото е установено, че на 26 юни 2017 г. Росен А. и Методи А. възбудили и поддържали заблуждение у три жени - 78-годишната Т.П. и с това й причинили имотна вреда в размер на 9 800 лева, както и у 79-годишната М.Д., като с това й причинили имотна вреда в размер на 4 000 лева, както и у 82-годишната Е.Д. и с това й причинили имотна вреда в размер на 19 000 лева, 1 000 щатски долара и 8 810 евро или общо в размер на 37 979 лева.

На 26 юни 2017 г. в Пловдив непознат мъж се обадил на  домашния телефон на 78-годишната Т.П., като с преправен глас се представил за доктор и казал: "Кучко, приготви парите, че ако не ги дадеш, ще ти отрежа ушите, ръцете и краката“, след което продължил: "Давай, парите, валутата и златото, ние сме проверили в банката, кучко“. По това време Росен А. и Методи А. пътували с лек автомобил, марка "Мерцедес“ в посока към Пловдив. Непознатият им се обадил, за да съобщи адреса на жената. Непосредствено след това той отново позвънил на пенсионерката, като се представил този път за "полковник Стефанов“ и заявил, че знае за предходния телефонен разговор с нея.

Предупредил я, че за да хванат измамника, който й се бил обадил, трябва да приготви всички пари, които има и да ги хвърли през терасата. Той я успокоил, че блокът, където живее е под охрана от цивилни полицаи, посъветвал я да се заключи в жилището и да чака. Жената събрала общо 9 800 лева, които увила в найлонова торба. Непознатият й съобщил, че трябва да хвърли парите на двама "цивилни полицаи“ – Росен А. и Методи А., които чакали на тротоара пред блока. Тя излязла на балкона, а в този момент "полковник Стефанов“ й казал: "Хвърляй парите и бягай вътре, че може да стреляме“. Жената изпълнила разпореждането и се прибрала в дома си, като по-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал на тел. 112.

Няколко часа по-късно в Пловдив непознат мъж се обадил по телефона на 79-годишна жена, като се представил за "инспектор Стефанов“. Той казал, че нейният телефонен номер бил в списъка на телефонни измамници и ако й се обадят, трябвало да позвъни в полицията. Непосредствено след този разговор на телефона позвънил друг мъж, който се представил за доктор и заявил, че правят операция на неин близък, за което трябва да плати 50 000 лева, в противен случай щели да влязат в дома й и да отрежат ушите.

"Инспектор Стефанов“ отново позвънил на жената, като я попитал дали с нея вече са се свързали измамниците. Когато тя му отговорила положително, той я успокоил, че блокът, където живее, е наобиколен от 20 цивилни полицаи. Междувременно на телефона се обадил Методи А., който й заявил, че пет мъже с голи глави и черна кола, идват, за да вземат парите и носят щанга. В същото време "инспектор Стефанов“, който не прекъсвал разговора по мобилния телефон с жената, заявил, че трябва да хвърля парите през терасата, защото намиращите се наблизо цивилни полицаи видели двама мъже, които носели щанга. Жената събрала 4 000 лева, които увила в найлонова торбичка, хвърлила ги през терасата, като бързо се прибрала, защото "инспектор Стефанов“ я предупредил, че може да има стрелба. Междувременно Росен А., който бил на улицата пред блока, взел парите.

На същата дата в Пловдив, непознат мъж, Росен А. и Методи А., се обадили по телефона на 82-годишната Е.Д., като единият от тях си преправил гласа и заявил, че си е счупил крака, другият я предупредил, че знае за парите, които притежава и трябва да ги даде. След това "инспектор Стефанов“ се представил, че работи по линията на телефонните измамници и предпупредили, че ако  й се обадят такива, за  да искат пари, да позвъни в полицията. Росен А. и Методи А. се отправили към дома на пострадалата жена. Единия от тях по телефона я заплашил с физическа саморазправа, ако не даде парите, които притежавала.

Жената три пъти оставяла пари, общо в размер на 19 000 лева, 1 000 долара и 8 810 евро или общо 37 979 лева, под решетъчна врата на дома си – в найлонова торба и в хавлиена кърпа. След като ги взели Росен А. и Методи А. напуснали Пловдив. Предприети били незабавни действия от страна на полицията, под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив, при което двамата били спрени и задържани при влизане в София. Щетите на трите пострадали жени са възстановени. Росен А. и Методи А. не са осъждани преди. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: