Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Имате "абитуриент" в детската градина, пригответе си поне 150 лева
Автор: Екип Ruse24.bg 09:30 / 11.05.2019Коментари (0)982
©
Поне със 150 лева олекват родителите за изпращането на "абитуриент“ в детската градина. През последните няколко години завършването на забавачката се превърна в истински хит, което обаче е съпроводено с доста харчове.

Обикновено програмата по грандиозното изпращане започва с пищно тържество, на което бъдещите първолаци се сбогуват с любимите си учителки. За целта те изнасят програма във физкултурния салон, на която са пременени в специални костюми и представят пред родителите си какво са научили в детската градина. Изборът на тоалетите се прави от госпожите и майките на хлапетата. Някои залагат на официални костюми, а други - на тениски в различни цветове и с щампи за конкретния випуск "абитуриенти“. В много от забавачките предпочитат децата да са с тоги или шапки, специално поръчани за събитието. Често обаче за тях не се плаща, тъй като са наследство от миналогодишни випуски.

За да бъде по-представително изпращането на децата и за да може майки и бащи да запечатат щастливото събитие, за тържествата се наемат професионални фотографи, за които родителите събират пари. Цената на диска, който ще получат след това, е 10 лева. Отделно около 30 лева се дават за друго албумче с фотографии на децата от групата, което се приготвя поне месец преди завършването, пише Монитор.

Изпращането на малките "абитуриенти“ обаче няма как да мине без подаръци за учителките, като родителите помежду си сами решават на каква стойност да са те. Обикновено това гълта още между 30 и 50 лева от семейния бюджет. Традиционно всяко дете подарява и букет на госпожите си и на директорката, като цената за всеки един от тях е минимум 10 лева. Това обаче съвсем не е всичко. Кулминацията на изпращането обикновено е детското парти, което инициативни родители и учителите резервират предварително в детски център или ресторант

Сметките показват, че най-скромното меню излиза около 15 - 20 лева на дете, което включва сокче, топло и студено плато. Ако присъстват на купона, родителите заплащат отделно собствената си почерпка. Има и аниматор, който се грижи за забавлението на малчуганите. 

Родителите подготвят за децата си и официални тоалети и обувки, за които харчат минимум 50 - 60 лева. Последните дни в градината родителите имат допълнителни разходи и за приключването на извънкласните им занимания. Често в края на учебната година фирмите, които водят танците и спортните занимания на хлапетата в забавачките, също организират концерти и турнири съвместно с други градини. Представленията се провеждат в зали извън сградите на детските градини. За да присъстват, родителите купуват покани на символична стойност от 5 - 6 лева за един брой. Ако искат танцувалните умения на малчуганите им да бъдат увековечени, майките и татковците и тук плащат допълнително за дискове, на които са записани концертите. Родителите на малките футболни надежди пък могат да поръчат спортни екипи на децата си за участието им в турнири. Комплектите от шорти и тениски, които може да са с изписано име на детето, струват между 20 и 30 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: