Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иновациите ще се насърчават отдолу нагоре, нуждите на фермерите са определящи
Автор: Екип на Ruse24.bg 11:31 / 09.07.2021Коментари (0)312
©
Като част от мащабен консорциум, воден от белгийска организация и включващ представители на 15 страни членки на ЕС, Институт за агростратегии и иновации (ИАИ) спечели Лот 2 за „Мрежовите дейности в подкрепа на Общата селскостопанска политика на ЕС“. Този лот е с фокус иновации и трансфер на знания.

Директни плащания: Вижте къде и колко е платено за Кампания 2020

За разлика от сегашния програмен период, където действат Европейска селска мрежа и Европейско партньорство за иновации в земеделието (ЕПИ-АГРИ), в новата ОСП 2023-2027, съгласно Регламента за Стратегическите планове по ОСП, ще бъде изградена една Европейска мрежа по ОСП, която ще обедини действащите в момента две мрежи

Дейностите по Лот 2 целят да доразвият работата на сегашната мрежа ЕПИ-АГРИ като платформа на ЕС, която да засили комуникацията и сътрудничеството между всички участници в земеделието, горското стопанство и селските райони. Чрез различни дейности и услуги мрежата ЕПИ-АГРИ ще подпомага процеса на споделяне на знания и опит и на възстановяване и засилване на връзката между науката и практиката. 

Оперативните групи по ЕПИ-АГРИ, подпомагани по сегашната подмярка 16.1 на ПРСР, ще продължат да бъдат ключовата целева група на дейностите на ЕПИ-АГРИ мрежата. 

Иновационното направление на Европейската мрежа по ОСП е от съществено значение и за разработването на Европейска Система за селскостопански знания и иновации (AKIS), която, от своя страна, ще ускори иновациите в целия ЕС. 



Чрез платформата за обмен на знания всички заинтересовани страни ще могат да бъдат включени в този процес с цел получаване на максимална добавена стойност от резултатите от прилаганите европейски политики и най-вече тези, генерирани по „Хоризонт 2020“ и „Хоризонт Европа“ – рамковата програма за научни изследвания. 

Мрежовите дейности ще насърчават иновациите отдолу нагоре, като се вземат предвид нуждите на земеделските производители, заетите в горското стопанство и живущите в селските райони от научни изследвания, иновации, технологии и иновационни практики.

„Това е изключително голям успех за нас като организация, но и за България като цяло, тъй като най-сетне няма просто да гледаме, да следваме и да прилагаме каквото е решено някъде в Брюксел, а ще имаме възможността активно да участваме в процесите.“, заяви председателят на ИАИ, Светлана Боянова.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg.



 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: