Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Инспектори провериха кучето депутат Фернанда
Автор: Екип Ruse24.bg 17:37 / 26.11.2022Коментари (0)611
Инспектори извършиха проверка на прочутото куче Депутат, което посрещна народните избраници при откриването на новия парламент и се превърна в истинска звезда. От Столична община изпратиха екип, за да провери при какви условия живее животното при новия си стопанин Петър Илиев. Това става след подаден сигнал от "будни граждани", според които осиновителят не полага необходимите грижи за чаровното четириного, вече носещо името Фернанда.

Срещу собственика се води истинска война в социалните мрежи и Петър е обвиняван в какви ли не грехове. Според недоволните законният собственик бие кучето, държи го в тясно пространство и не го храни редовно. Различни групи в социалните мрежи дори призовават Фернанда да бъде отнета от официалния си осиновител, при когото живее вече повече от месец, припомня "България Днес".

При проверката си инспекторите обаче не отчитат никакви нередности. "Живототно се отглежда при добри условия", заключват от Столичния инспекторат при проверката и подписват необходимия констативен протокол. В действителност Фернанда изглежда повече от щастлива при новия си стопанин с куп играчки и лакомства, отскоро спи и на собствено меко легло. За кучето Депутат имаше куп мераклии за осиновители, които още не могат да приемат факта, че то вече ще живее при законния си нов стопанин. "Не си заслужава особеното внимание, труда и пилеенето на ценна енергия за толкова дребни и незначителни неща и хора", казва стопанинът след проверката.

Петър среща чаровното животно в квартала си "Малинова долина" преди месец, без изобщо да подозира за славата му. Кучето тръгва заедно с него и двамата се прибират заедно в апартамента на Петър. Харесват се от пръв поглед. След това мъжът официално осиновява животното в общината.

Фернанда минава серия от прегледи при ветеринар, обезпаразитена е и получава всички необходими медицински грижи. Сега кучето Депутат вече е напълно здраво и жизнено, а животът на улицата остава далечен спомен. Фернанда има и четириноги приятели в квартала, с които си играе на кучешките поляни.

Един от основните аргументи за атаките към собственика е скандален клип отпреди години на стопанина, в който изглежда, че Петър шмърка наркотици. Това принуди мъжът да си направи и тест за дрога, който е отрицателен.

Съвсем скоро кучето Депутат ще се гордее и с нова визия. Неговият стопанин иска да махне маркировката на ухото му, която е направено при кастрацията му. Данните от чипа ще бъдат записани на медальон, който ще стои на врата му заедно с телефона на стопанина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: