Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Инструктори трошат таблети и камери
Автор: Екип Ruse24.bg 09:55 / 04.07.2014Коментари (3)1000
© Ruse24.bg
След въвеждането на електронната система за изпитите за шофьорска книжка недоволни изпитващи са потрошили 3 таблета и 5 камери. Това съобщи вчера директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Димитър Ганев.

Според него много от хората в комисиите не могат да боравят изобщо с техниката, защото са компютърно неграмотни. В 4 области на страната - Пазарджик, Търговище, Добрич и Варна, има недостиг на хора, които да изпитват кандидат-шофьорите, защото нямат материален интерес да участват.

Новата организация за провеждане на практически шофьорски изпити действа от 1 юни. При нея се използват таблети, на които се вписват резултатите, вместо старите хартиени бланки. Редът на явяване на кандидатите, както и кой изпитващ в кой учебен център ще изпитва, се определят от електронен жребий.

По думите на Ганев все още не е ясно дали с въвеждането на електронната система ще намалее и корупцията на изпитите за правоспособност на управление на автомобил.

Относно изискването на гръцките власти да искат при проверка големия талон на автомобилите транспортният министър Данаил Папазов коментира, че пропускът е наш. "Те имат право да го искат и затова вече сме направили предложения за промяна на законодателството ни", поясни той.

Според шефа на ИА "Автомобилна администрация" Димитър Ганев проблемът е в МВР, защото той касае документите за регистрация на автомобилите, издавани от тях. "Колегите вече готвят нови варианти, като в тях ще бъдат включени данните, за които настояват от Гърция", добави той и поясни, че тази информация се изисква по една от евродирективите, засягаща сектора.

За друг транспортен проблем - този с товарните автопревози от и за съседна Турция, Данаил Папазов поясни, че на държавно ниво няма противоречия.

"Противоречията са в непримиримите искания на браншовите организация в двете страни", каза той.

"Без да се направи отстъпка от тях, няма как да се подпише споразумение, което да действа по-дълъг период от време", добави министърът.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.07.2014 г.
0
 
 
щом са компютърно неграмотни шута в г*за
Aнонимен
на 04.07.2014 г.
0
 
 
Във Велико Търново и други области , нововъведените техники провалиха изпитите защото са с лошо качество ? Фирмата доставчик на техниката не компенсира изпитвани и частни фирми за загубеното време и похабени нерви ? От времето на Цветков , който купи камерите от същата фирма и го уволниха поради корупция и некомпетентност,една и съща фирма печели държавните поръчки ?
Aнонимен
на 04.07.2014 г.
+5
 
 
Димитър Ганев дори няма образование свързано с транспорта ? В Бургас от 4 таблета, 3 не работеха и бяха подменени от фирмата доставчик! С тези "таблети" в Китай си играят децата и не са за сериозна работа! За да се яви на изпит , въпреки , че отговаря на изискванията и си е платил изпитна такса , всеки трябва да си купи и ваучер за услуга, която повечето хора не ползват? Така ИААА-София гарантира на фирмата на червения депутат над един милион лева печалба годишно от над 200 000 изпита за водачи на МПС ?Подобни камери има в около три страни от ЕС, но не с подобно качество ? Каква е комисионната за шефовете на ИААА-София и министъра на транспорта от министър Цветков , Московски и Папазов ?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: