Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Интересен анализ: Опростачиха паламента само за 2 дни, ГЕРБ нямат място там!
Автор: Екип Ruse24.bg 12:58 / 18.04.2021Коментари (15)778
©
"Пряката демокрация в България почина. За съжаление, никога повече българите няма да излязат да гласуват на референдум, а който се опита да го инициира, ще бъде обявен за идиот.",този анализ публикува в профила си във Фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков. Ето какво още написа той:

"Не е за вярване, но е факт. "Шоуто на Слави" инициира референдум за мажоритарни избори още 2016 г. 2,5 млн. българи гласуваха, колкото общо на миналите на 4 април парламентарни избори (аз бях един от гласуващите на референдума, защото бях избран мажоритарно във Великото Народно събрание на първи тур и защото бях първият вносител на искане за референдум за мажоритарни избори - още пролетта на 1993 г.).

Пет години след инициирането на референдума, "Шоуто на Слави" влезе в парламента с 50 депутати, а победилата партия ГЕРБ със 75 депутати, внася законопроект за мажоритарни избори - нарисувани над 120 гласа. И изведнъж се оказа, че България пропуска този шанс да скъса със злокобната пропорционална система, наложена от БСП през 1990 г.

Да видим защо:

- Според "Шоуто на Слави", защото трябвало да се направят 240 едномандатни избирателни района. Айде, добро утро! Ами, че то това беше ясно още през 2016 г., когато инициирахте референдума! Що не поканихте Мишо Константинов да ви ги направи?

Как така, само няколко месеца след падането на член първи на Живковата Конституция 1989 г. и след 45 години комунизъм, бяха направени 200 едномандатни избирателни района и юни 1990 г., в България, бяха избрани мажоритарно в два тура 200 депутати? Значи, през 1990 г. можем да ги направим едномандатните райони за няколко месеца 200, а 31 години по-късно не можем да ги направим 240?

Да не говорим, че след пет века турско робство, първият избирателен закон в България, е също мажоритарен! След пет века турско робство можахме да направим едномандатни райони, а сега не можем! Ама наистина - няма такава държава!

- Другият проблем бил, че трябвало по-кротък парламент, по-спокоен. Ами, то при комунизма 45 години си беше само спокоен. Събудихме го на 14 декември 1989 г. десетки хиляди софиянци, като свалихме член първи, та за малко и танковете щяха да дойдат!

- Третият проблем на референдума бил, че партия ГЕРБ не трябвало да я има на политическата карта. Ти да видиш - да изтрием ГЕРБ от политическата карта на България! Да изтрием партията, която пет пъти поред печели парламентарни избори, четири пъти поред евроизбори, нейният лидер направи европредседателство и председателство на "Пътя на коприната" и в момента е старейшина в ЕНП; да махнем кметовете на ГЕРБ, да махнем общинските съветници и да затрием близо 1 млн. избиратели...

Всичко се дължи на страха. Вижте цифрите: 2009 г., по настояване на президента Георги Първанов, са избрани 31 мажоритарни депутати в 31 едномандатни избирателни района - във всеки избирателен район по един. Резултатът е - пет мандата на ДПС в етническите райони и 26 за ГЕРБ. БСП е абсолютно капо, както и ДСБ - партията-джудже, убила СДС.

Но да видим последните мажоритарни избори в България само преди 2 години. Извинявайте, ако съм многословен, ама трябва да се каже. При мажоритарни избори в два тура, ГЕРБ спечели кметските места в следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас; Велико Търново, Стара Загора, Нова Загора, Сливен; Габрово, Севлиево, Ловеч, Тетевен; Хасково, Харманли, Симеоновград, Димитровград; Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Петрич; Враца, Монтана, Лом, Бяла Слатина, Мизия; Поморие, Бяла, Луковит, Угърчин; Казанлък, Смолян, Асеновград, Свищов, Провадия, Панагюрище; А, стига толкова, че георграф станах покрай победите на ГЕРБ!

Ето за това, не искат мажоритарни избори, затова излъгаха 2 млн. участници в референдума и своите избиратели!

Само за два дни, десетият юбилеен български парламент след промените, беше жестоко опростачен от победените, които се бяха самозабравили и се държаха като победители. Само за два дни!

Ето защо считам, че тази акция показа, че победените в този български парламент целят да разрушат парламентарната демокрация и да дадат терен за еднолично управление на президента Радев. Искат да разрушат прокуратурата, за да услужат на олигарсите, които им плащат. Някакви развихрили се женоря, след дълъг престой в София, дори не се научиха да говорят без акцент.

Познавам Борисов отпреди другите в ГЕРБ (от 1996 г.) Най-после, след 20 години участие в държавния живот на България, човекът излезе на заслужен отдих. Има си внучета, жените още го харесват, предстои му да гледа мачове от Европейското по футбол (Кристияно Роналдо каца в Будапеща на 11 юни и ще отседне в хотел на остров Маргит).

Затова се надявам, колегите от ГЕРБ да не чакат той да ги подканя, защото не може да отговаря за всичко, и да оставят победените да си говорят сами в парламента. Те си имат общ език, да се разбират помежду си. ГЕРБ не трябва да ги легитимира, за да изпусне и най-твърдите си избиратели. Необходим е парламентарен бойкот и преустановяване на участието в пленарните заседания. Колкото - толкова!

ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ ОПРАВЯТ ДА ВИДИМ КАКВО МОГАТ! ДВА ДНИ СТИГАТ, ВРЕМЕТО Е НАШЕ!

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблема че има такъв народ ама Няма Такава Партия.Защото да си ръководител,да управляваш се иска да имаш ,,големи топки,, а не голяма уста.От 04.04 21г.+14 дни карантина=17 или18.04.21г. Що не се покаже циркочалгаджията да каже какво мисли,ако може сам без сценаристите.Да прати шишо бакшишо А не дзурланския рошльо,поне да се среши
+4
 
 
наско,май ходиш на концертите на ПРОСТАКА?!?Прочети пак текста и дано го разбереш!
+4
 
 
Прави ми впечатление ,че събота и неделя коментарите са само на хора настроени антиЧалгарски , антиКурнелски ,антиДзурленски и антиМунчовски. Троловете на БСП,които се радват на "новите" - стари боклуци мълчат ,като шунди. Или по вероятно е офиса да е затворен събота и неделя и да няма от къде да пишат. Щото е ясно ,че са на хранилка на антиГерб ку*вите. И си мислят ,че всички са ,като тях. Свободата е да се изразяваш по всяко време както искаш. Не да си търсиш Ковид за да мълчиш ,като ПУ*тка,а иначе бързо да постваш малоумията на скопените ти сценаристчета. Имам странно чувство,че това,което си "спечелил" е път към онова ,което ще загубиш. Те нямат желание да управляват ,а да отъпкат пътеките за кРадев. Понеже онзи ушат безроден зелен чорап с червена картуна пусна залпа. Да не се окаже,че са си направили грешно сметките и всички вкупом да поемат в сифона.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+12
 
 
Да вкараш в парламента на република България чалгари и марионетки на олигарси....Безценно...Колко ли тъп трябва да си?
+18
 
 
Трябва да сме наистина много изкукуригала и проста нация, щом допуснахме чалгата и котилата на галевци и божковци да се докопат до парламента !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: