Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Интересно време ни очаква в първия ден на октомври
Автор: Екип Ruse24.bg 09:38 / 01.10.2022Коментари (0)264
© Ruse24.bg
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Над Западна България, а след обяд и над Централна облачността бързо ще се увеличава и вплътнява. Ще започнат и валежи от дъжд, които привечер и през нощта ще са временно интензивни, значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Очакват се и градушки. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който след пладне с преминаването на студения атмосферен фронт, в западната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Все още топло с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. На места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който вечерта в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 13°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличава и през нощта срещу неделя ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който по-късно вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури между 23° и 28°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 24 мин. и залязва в 19 ч. и 07 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 42 мин. Луната в София изгрява в 13 ч. и 39 мин. и залязва в 22 ч. и 22 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: