Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Интригуваща оферта: Продават част от остров на река Дунав срещу скромна сума
Автор: Екип Ruse24.bg 12:13 / 25.11.2022Коментари (0)449
© bTV
Нестандартна обява в интернет - продава се част от остров у нас. Става дума за площ край Видин, а парчето земя е във водите на Дунав. Как изглежда островът и има ли плажна ивица, разказва bTV.

Мястото се намира на метри от главния път за Видин и на 10 км от най-близкото село Жеглица. До острова се стига трудно и само по вода. Общата площ на парцела е 5 000 кв. метра като се продава за 2 евро на квадрат. Така сумата излиза точно 10 000 евро. Според обявата мястото е подходящо зa oтдиx, pибoлoв и къмпинг.

Матей Матеев е един от малкото собственици на земя на същия остров. В края на миналия век семейството си връща частната собственост върху площите.

"Може да се каже, че се чувствам по-щастлив, че имаме такава земя на едно място, което е атрактивно, което е не както е на сушата“, казва Матей. Той признава, че островът е изоставен.

"Растителността е доста бурна и е труднопроходимо. Животински свят има също – чакали, диви прасета, предполагам, че има и други животни“, допълва Матей Матеев, собственик на парцел. 

На безименния остров край Видин Матей и бъдещият му съсед не могат да построят нищо, защото той е в "Натура 2000“ и има забрана за строителство. В миналото островът е използван като обработваема земя за зеленчукови градини, а днес собствениците се надяват на промяна в закона.

"Да построим един ресторант, хотел, за да се развива някаква дейност, но това в кръга на шегата. Дано да дойде този период от време, но едва дали ще бъдем ние живи, а това може да се осъществи от нашите внуци и правнуци", смята Матей Матеев. 

Всеки, решил да си купи част от острова край Видин, е важно да знае, че не може да строи хотел, нито дори бунгало, но пък ще плаща данък като за земеделска земя, за да посреща първите слънчеви лъчи от водите на Дунав.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: