Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Инж. Стоян Тошев: Трябва да говорим повече за хората, които са на терен в гората
Автор: Екип Ruse24.bg 12:46 / 04.04.2023Коментари (0)310
"Трябва да говорим повече за хората, които са на терен в гората. Те са тези, които стоят зад цифрите, зад стопанисването и опазването на горите. Горските служители са тези, които се бориха с пожарите през миналата година и помагаха на гражданите при наводненията в Карловско, огромен респект към техните усилия“. Това каза инж. Стоян Тошев по време на официалното откриване на Седмица на гората, което се състоя днес в Музикално-драматичен театър – "Константин Кисимов“, във Велико Търново.

"Проблеми в сектора има, но разрешаването не може да бъде постигнато с конфронтации, необходим е конструктивен диалог между всички заинтересовани страни. Трябва да бъдем заедно, не само когато има бедствия“, отбеляза той. По думите му България разполага с едни от най-добре стопанисваните гори в Европа и това е резултат от труда на предците ни, който ние продължаваме. "Ние сме професионалистите, които се грижим за горите и обществото може да ни се довери“, добави инж. Тошев. 

На националното откриване на "Седмицата на гората" по традиция се връчиха наградите на най-изявените лесовъди и служители по контрола върху дейностите по опазването на горските територии за 2022 г.

Лесовъд за миналата година бе отличен инж. Петко Ангелов - експерт в Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград с подгласници инж. Кирил Иванов - директор на Държавно горско стопанство - Невестино, инж. Асен Карабов - заместник-директор на Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян и инж. Елена Крижан-Величкова - началник на отдел в дирекция "Търговски дружества и държавни предприятия“ в Министерството на земеделието.

Призът "За цялостен лесовъдски принос“ получи инж. Петър Заяков, директор на РДГ-Стара Загора. Носители на наградата "За значителен принос за популяризиране и повишаване имиджа на лесовъдската професия“ са инж. Елена Кайкова - лесовъд на частна практика и инж. Александър Попов - заместник-директор на ДГС-Белица.

С плакет на ИАГ и грамота за дългогодишна и образцова служба в системата на горите посмъртно беше удостоен инж. Николай Николов - дългогодишен директор на РДГ-Велико Търново. Плакет на ИАГ бе връчен и на Лесотехническия университет.

Наградите "Служител по контрола и опазването на горските територии за 2022 г.“ получиха Красимир Кайряков - главен специалист горски инспектор от РДГ-Берковица, Тодор Русев - главен специалист горски инспектор от РДГ-Стара Загора, инж. Десислава Христова, главен горски инспектор от РДГ-София.

Първият ден от празника на лесовъдската колегия – Седмица на гората завърши със символично залесяване.

В официалната церемония участие взеха заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов, председателят на Съюза на лесовъдите в България проф. д-р Иван Палигоров, както и представители от Министерството на земеделието, Изпълнителната агенция по горите, Лесотехническия университет, Института за гората при БАН, Съюз на лесовъдите в България, директори на държавни горски предприятия, регионални дирекции по горите, горски и ловни стопанства, дирекции на природни паркове, лесозащитни и семеконтролни станции, браншови и синдикални организации, асоциации, бивши и настоящи служители в горските структури, студенти и други.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Денят като гозба
Масови протести срещу цените на горивата
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Войната в Украйна
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: