Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Йоана Колева: На онлайн платформата "Jamba" се срещат бизнесът и хората с увреждания
Автор: Екип Ruse24.bg 14:05 / 28.04.2023Коментари (0)364
© Личен архив
Целта на "Jamba – Хъб на възможностите“ е да имаме повече включени в пазара на труда обучени хора с различни възможности, да покажем техния потенциал и да го насочим в правилната посока. Това каза съоснователят на проекта Йоана Колева в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“

"Jamba" се ражда като идея създаване на онлайн платформа, на която да се срещат бизнесът и хората с увреждания, разказва тя. Постепенно се е  стигнало до идеята за създаване на обучителен център за повишаване на капацитета на хората с различни възможности. Това се случва в сътрудничество с бизнеса, Столична община и доброволци. "Доброволците обикновено са млади хора, една част от тях работя, други са току-що завършили университети и търсят нещо, което да ги вдъхнови. А хората от бизнеса – млади хора, които работят на сериозни, дори мениджърски позиции в големи международни компании, са осъзнали плюса на това да даваш и затова се свързват с каузи. Хората, които идват при нас, го правят, просто за да дават, малко са тези, които очакват“, обясни Йоана Колева.  

За шест години съществуване организацията е успяла да докаже потенциала си на бизнеса и различните институции, смята тя. "Jamba – Хъб на възможностите“ е единствения по рода си кариерен център за хора с различни възможности в Източна Европа.  

Форматът "Агент на промяната“ се провежда веднъж годишно и класира по категории хора и организации, които случват позитивната промяна, разказа Йоана Колева. "Агентите говорят“ е формат, който обединява ядрото на тази общност, която тепърва ще расте, вярва тя. "Не искам то да остане събитие, което е на нашата организация. За да може то да израсне и да има пълния смисъл и потенциал наистина да стане общност, трябва да се включат повече хора. Смисълът от една страна са контактите, идеите и взаимната помощ. А защо не съвместно да направим и някаква огромна кампания“, каза тя.  

Йоана Колева разказа и за едно спортно събитие, организирано за шеста  поредна година - Run2Gether България. Тази година то ще се проведе на 27 май пред НДК. "Това е едно събитие, което създадохме с нашата фондация, за да можем да променяме нагласата на обществото към хората с увреждания и да им създадем един празник, в който те да могат да се почувстват наравно включени в спортна инициатива, защото реално нямаме такива, които са достъпни за хора с увреждания. Това бягане е 5 км, достъпно е абсолютно за всички. Доведете децата си, нека те да разберат, че има различни хора, да ги приемат и да разбират събитията. По този начин се получава промяната в нагласите, когато ти свикваш, че има всякакви хора“, призова тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Великден 2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: