Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Йордан Цонев нарече Асен Василев "случайник"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:45 / 16.06.2022Коментари (0)456
©
"Това е първият случай, в който някой си позволява да тропа на народните представители. Да тропа, за да каже, че ще се бори с корупцията. Една година си на власт, какво прави през нея? Затъваш до гуша в собствените си схеми, в тези на спонсорите си, на Прокопиев. Не искам да бъда остър. В устата на един млад човек, човекът, който е направил най-много за националната сигурност на страната, за етническия мир, няма място да обсъжда такъв човек. Защото, когато на Балканите всички разузнавателни централи пишеха, че най-вероятният етнически конфликт след 1989 г. е в България поради Възродителния процес, един човек излезе и каза: "Няма да има реваншизъм" и спаси етническия мир и целостта на страната". 

Така Йордан Цонев от ДПС отговори на реплики на финансовия министър Асен Василев. По време на днешното пленарно заседание той заяви, че "диалогът няма как да продължи, както и безпардонното и безцеремонно крадене“.

"32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС. За сметка на това, едни от най-богатите хора в държавата са членове на партията. Ние не се борим срещу хората, които живеят в районите, гласуващи за вас. Ние се борим срещу хората, чиито банкови сметки вие пълните с начина си на управление, със задкулисните си договорки и с така прословутия диалог, който проповядвате", каза Василев. 

След изказването му част от депутатите в пленарна зала, включително министри и премиерът Кирил Петков се изправиха на крака, пляскаха и тропаха в знак на съгласие.

"Какво общо имаше това с дебата? С Карадайъ? Защо позволявате на този случайник...", отвърна Цонев, обръщайки се към водещия заседанието Кристиан Вигенин. Впоследствие се извини за репликата, но допълни, че няма как по друг начин да изрази възмущението си.

Минути по-късно Цонев се закани, че от партията му ще задават въпроси, когато започне разглеждането на бюджета.

"Ще чуете толкова тежки обвинения към вас и ще се постараем да ги докажем. Не искам сега да започвам тази тема. Ще питаме за много неща – и за акциза на цигарите, и за спонсорите, и с имена. Това е най-лесното. Въпросът е дебатът да бъде там, където е – състоятелно ли е правителството и защо на Минчев му се иска оставката. Призовавам да успокоим топката. Иначе това с тропането на масата ще бъде върнато, когато трябва", коментира той.

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: