Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Йордан, нападнал айтозлия за 40 лева, проплака: Искам при лапетата и жената!
Автор: Екип Ruse24.bg 17:18 / 07.12.2018Коментари (5)2252
Искам домашен арест, да съм при лапетата и жена си. Съжалявам, няма да се повтори! Това промълви пред съдия Светлин Иванов мургавият Йордан Иванов, който удря и заплашва със смърт мъж в Айтос, за да му открадне 40 лева, предаде репортер на Burgas24.bg.

Жената на Йордан се оказа доста плодовита. 26-годишната ромка вече е родила 5 деца, а шестото вече е на път. Този факт сподели пред наш репортер младата майка. Тя и двама от неговите 12 братя дойдоха да го подкрепят в Съдебната палата, където днес Окръжен съд Бургас гледа мярката му за неотклонение.

31-годишният Йордан, който живее в айтоското село Карагеоргиево, е абсолютно неграмотен, не може нито да чете, нито да пише. Още по-потресаващото е, че дори не може да посочи рождената си дата.  

Младият мъж е многократно осъждан, лежал е в затвора за грабеж. За последната му изцепка от края на ноември го грози наказание в размер на от 5 до 15 години лишаване от свобода. Преди задържането му хуквал в гориста местност край Карагеоргиево, щом зърнел полицейски патрул. Това според прокурор Ангел Георгиев е един от мотивите, че има реална опасност Иванов да се укрие или извърши друго престъпление.

Според адвокат Георги Габровски няма опасност Йордан да се укрие, тъй като е признал, че е извършител на престъплението, в което е обвинен и е дал подробности около него. Той настоя на подзащитния му бъде наложена мярка домашен арест.

На пияна глава Йордан решил да открадне нещо от дома на айтозлията, мислейки си, че вътре няма никого. Присъствието на собственика на къщата обаче неприятно го изненадало. Последвало сборичкване, след което ромът от Карагеоргиево побягнал. Това разкри единствено пред камерата на Burgas24.bg адвокат Габровски.

Съдия Иванов не се трогна от молбите на Йордан да се прибере при жената и децата си и му определи мярка за неотклонение задържане под стража.

Окръжен съд – Бургас прие, че "може да се направи обоснован извод за вероятност Йордан Иванов действително да е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем". Според съдебната инстанция съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши престъпление, ако не е задържан. Конкретното престъпление представлява форма на рецидивна престъпност. Йордан е осъждан неколкократно, изключително за умишлени престъпления против собствеността на гражданите, като последното му осъждане е от 2014 г., за което е изтърпял ефективно наказание лишаване от свобода за повече от една година.

Подробности може да видите в нашето видео!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да е*а и миризливия циганин,на бесилото.
+1
 
 
Рецидивист, максималното наказание, 15 години. Без право на замяна или каквото и да е друго.Съгласен съм с моите данъци да го хрантутят вътре в затвора, но да знам, че един боклук по малко ще се разхожда на свобода.
0
 
 
Мангала на въжето и затриване на фамилията му.
0
 
 
А с какво ги издържа тези деца?С кражби и нашите данъци
Aнонимен
на 07.12.2018 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: