Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Искат от покойница да закрие телефона си
Автор: Екип Ruse24.bg 09:57 / 08.12.2014Коментари (6)687
© Монитор
Мобилен оператор поиска от покойната ми майка да подаде молба за закриване на телефонния си пост, заяви пред "Монитор" Гери, дъщеря на починалата Ганка Капралова. След като 76-годишната жена си отишла от този свят, Гери тръгнала по трудния път на българската бюрокрация да закрива сметки за вода, ток и стационарен телефон. Жената останала потресена, след като от офиса в Добрич й заявили, че молба трябва да подаде титулярът на сметката.

"Но майка ми е починала, ето ви копие от смъртния акт, ето ви и документ за наследници", наредила документите Гери. "Не може", отсякла дамата от "Виваком".

"Такъв е редът при нас, освен това закриването не може да стане веднага, а трябва да има предизвестие и телефонният пост се закрива след един месец", добавила служителката. Което автоматически означава, че наследниците трябва да платят поне още една месечна такса на "Виваком" за телефона на майка си, който никой няма да използва.

Гери получила напечатан формуляр, от който става ясно, че покойната Ганка Капралова заявява, че желае да бъде закрит следният телефонен номер...

В документа вписано, че абонатът е съгласен БТК ЕАД да събира, обработва и предоставя неговите лични данни, например, за извършване на кредитна оценка на абоната, с цел ползване на отстъпки и др., в това число данни за гражданското му състояние, данни за трудовите му договори и социално-осигурителния му доход.

Освен това в края на споразумението има и таен въпрос към абоната: кой е любимият ви цвят?

По обективни причини споразумението няма как да бъде подписано лично от титуляра Ганка Капралова.

Подписът е на наследник, но никъде не е вписано нито името му, нито адрес, нито лични данни, нито телефон за връзка. Ако на месец в България има 10 000 покойници, абонати на "Виваком", това са още 10 000 месечни такси, които за фирмата са абсолютно чиста печалба, изчисляват наследниците на баба Ганка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.12.2014 г.
+6
 
 
Никаква Комисия за защита на потребителите. Директно се виждаме в съда. Само така ще са научат. Докато всеки просто махва с ръка и си казва "Абе не ми се занимава" така ще е. Делото приключва за 5 минути в полза на ищеца. И не само, че няма да им плащам последния месец, ами те ще имат да ми дават едни пари.
+4
 
 
Много са досадни тия.То за тва веднъж в магазин на Виваком на разкопките 1 толкова се беше ядосал че хвърли телефона си по тях :)
+4
 
 
Тия от вивком са шампиони по малоумност. Кума ми си премести домашен телефон към кулбокс, тия от виваком продължиха да му пращат фактури 3-4 месеца да искат пари за такса, при положение, че телефона не е при тях и е преместен по каналния ред.
Aнонимен
на 08.12.2014 г.
+4
 
 
И аз имах същия проблем, след смъртта на баща ми, платих тази такса без да се ползва телефона, но тогава не ми се занимаваше да се разправям. Между другото доста трудно го закрих, защото служителката през цялото време ме агитираше да размисля, хиляди въпроси защо го закривам и изобщо отвратително отношение натрапващо услугите им. Редно е да има вметнато, че при такива случаи трябва да се анулира до седмица телефония пост и без въпроси от типа "а беше абоната доволен от услугите ни и защо го закривате" при представяне на смъртен акт и удостоверение за наследници.
+8
 
 
Тези от колцентровете са на процент от Виваком и са готови на всичко за някой лев. Пред мен твърдяха, че са подновили договора с дядо ми по телефона, а той беше покойник от една година, след като отнесох въпроса към Комисията за защита на потребителите от Виваком чисто и просто отмениха договора и не получиха никакви санкции от въпросният контролен орган !
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Закупуване на самолети F-16
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: