Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ива Екимова: Съветът ми за Световното - секс само между две полувремена
Автор: Екип Ruse24.bg 17:53 / 11.07.2018Коментари (0)2238
©
Ива Екимова е комуникационен експерт с повече от 20-годишен опит в професията. Дългогодишен преподавател по ПР и практик с впечатляващо потфолио от клиенти. Потърсихме я заради засиления й интерес към Мондиал 2018, наръчника за оцеляване по време на Световно по футбол, който публикува наскоро и не на последно място - заради уважението, което имаме в спортния отдел към жените, които проявяват интерес към това необикновено първенство, а и към спорта въобще. Красавицата беше любезна да отговори на въпросите на "Блиц":

- Знаем, че следиш изкъсо Световното и се вълнуващ от случващото се в Русия. Какво ти прави впечатление и къде гледаш мачовете?

- Това е първенството на изненадите. То има и политически и комуникационен, не само емоционален и спортсменски характер. Още със старта на първенството държавният глава Владимир Путин предприе редица мерки да популяризира Русия и като туристическа дестинация. Медиите по целия свят следят срещите му с премиери и президенти. 2,5 милиона билети бяха отделени за феновете от Русия и света.

Както тук в София, така и в градовете на държавите - представени на Световното, са изградени огромни фен зони, които позволяват на запалянковците да проследят този истински вълнуващ турнир. Ако темите сега са само срещите между титаничните съперници, то поне още месец ще се правят анализи за похарчените средства при подготовката и за огромните приходи, които е генерирала страната - домакин.

На мача Белгия - Франция (0:1) присъства самият Мик Джагър, както и още редица знаменитости. Всеки министър-председател или президент пристига за решаващата фаза, за да подкрепи отбора, който представя съответната държава. Всяка крачка на държавните глави се следи от медиите. Това е един огромен комуникационен ресурс, който дава възможност за популяризация, изграждане на имидж и изпращане на правилните послания. За мен лично това е първенството на изненадите. Дори експертите в тази знаменита игра не успяват да предположат резултат, който да издържи на обратите в играта на терена. За да се потопя напълно в емоцията на футбола, няколко от срещите гледах на територията на Мондиал Камп, зад музея "Земята и хората". Чудесно организирано пространство, великолепен звук, богата съпътстваща програма и перфектно подбран микс от храни и напитки.

- Би ли разказала някоя интересна случка, емоционален момент, покрай Мондиал 2018?

- Всички моменти от този Мондиал бяха емоционални. Благодарение на обратите в мачовете, продълженията, инфарктните дузпи. Даже сме споделяли с приятели, че до финала мачовете трябва да се гледат в компанията не на алкохол, а на мента, глог и валериан

- Имаш ли любимец сред футболистите?

- Да! Мбапе! Чудесен млад футболист и изумителен човек, отказал се от хонорара си от 90 000 евро, в полза на благотворителност, защото смята, че е чест да се играе за родината, и това трябва да се прави със сърце, а не за пари.

- Кой е най-красивият?

- Хари Кейн!

- Харесват ли ти футболисти с татуси?

- Не харесвам футболисти.

- Приемаш ли модата с епилацията при футболистите?

- Това не е само мода при футболистите. Това е въпрос на лична хигиена!

- Кристиано Роналдо или Лео Меси?

- Като спортист и професионалист Меси е по-достоен за уважение.

- На "ти" ли си с футбола и познаваш ли изцяло правилата? Например, знаеш ли кога се свири засада?

- Не, трябва ли? Нали затова са коментаторите на срещата.

- С дъщеря ти Дара гледате ли заедно мачове?

- Едва я навивам. Тя не обича футбола. Преди няколко дни пропуснахме един от мачовете - отпадането на Русия от Хърватия, защото си имахме момичешка кино вечер вкъщи.

- Доволна ли си от родните коментатори, справят ли се?

- О, да. Студиата на Националната телевизия са истински професионален триумф на спортната журналистика. Водещите в студиото и експертите на терен са много добре подготвени, правят чудесни коментари. А присъствието на Ивайло Нойзи Цветков и Иво Иванов в студиото е истинска интелектуална наслада!

- Какво би посъветвала жените, които не обичат да гледат мачовете заедно с мъжете си?

- Шопинг, разходки с приятелки, дори екскурзия с децата, курсове по танци, личностно развитие, а защо не и език. Един месец е ужасно дълго време. Но! Докато светът е футбол, повечето теми са посветени на играта, отборите, футболистите и съпътстващата спортните събития програма. В крайна сметка комуникацията между партньорите е важна и за един умен мъж, интересът на жената до него към темите, които го вълнуват, е знак за обич, съпричастност и взаимност. Бих си позволила само един съвет - сексът - само в почивката между двете полувремена, и то единствено, ако Нойзи не е в студиото на БНТ.

- Имаш ли приятели сред футболистите?

- По-скоро познати.

- Какво щеше да направи националния ни отбор, ако се беше класирал на Световното в Русия?

Нямам никаква представа, но дано имаме шанса в този живот да ги видим на такъв престижен световен форум!

- Познаваш ли някои от родните футболисти? Някой от героите от САЩ`94?

- Повечето. Чудесни момчета!

- Кога отново ще изпитаме подобни радостни мигове, като тези от 94-та?

- Дано да е в рамките на следващите 4-8 години.

- Футболът задължително ли върви ръка за ръка с бирата, докато се гледа по телевизията?

Тъй като от три месеца съм на безалкохолен режим, рекордът ми е десет безалкохолни бири при отпадането на Аржентина след инфарктния мач с Франция - 3:4.

- Кой ще спечели Мондиал 2018? 

- Колебая се, но сякаш Франция е моят фаворит. Чудесни играчи, великолепен отбор и, както каза Вили Вуцов "имат дълга скамейка от еднакво добре подготвени футболисти".ърватия или Англия? 


Още по темата: общо новини по темата: 34
16.07.2018 »
15.07.2018 »
11.07.2018 »
10.07.2018 »
10.07.2018 »
09.07.2018 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: