Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ивайло Калфин: Партиите не са готови да управляват държавата
Автор: Йоланда Пелова 11:01 / 21.11.2022Коментари (0)342
©
Българската политика е доста объркана, безпомощна и неспособна да постави задачи няколко месеца напред.Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика във второто правителство на Бойко Борисов от 7 ноември 2014 г. "Аз мисля, че партиите не са готови да управляват държавата. Въпросът е, че няма по-различен избор от тях, така или иначе държавата по този начин трябва да се управлява. Виждам, че примерно ГЕРБ се опитва да прави всякакви компромиси, за да се състави правителство, а в същото време продължава да издига червени линии, каквито има още повече от ПП и ДБ. Така че не виждам как по подобен начин може да се стигне до съгласие“.

Аз си спомням много години борбата да се мине изцяло на машинно гласуване и мисля, че то показа ползите си, заяви Калфин. "Много е странно, че партии като ГЕРБ, които спечелиха мнозинство с машините, сега искат да ги махнат“.

Всяка държава има своите вътрешни проблеми, трудни избори, трудни коалиции, допълни политикът. "Въпросът е, че ако още повече продължи в България парализата и неспособността на партиите да съставят правителство, това вече ще стане проблем и за нашите партньори в чужбина. Планът за възстановяване и устойчивост се работи от четири правителства, а той още не е започнал да се изпълнява.“

Идеята беше чрез Плана за възстановяване и устойчивост да се модернизират икономиките на страните, да се възстановят от ковид, но дойде войната в Украйна, смениха се някои от приоритетите, но това все пак остава основна задача – да променим икономиката си и да я направим конкурентоспособна, смята Калфин. "Как да се модернизира икономиката – това няма да го чуете обаче никъде от никого.“

Рано или късно въглищните централи ще се закрият, въпросът е дали ще се закрият сега, до 2025 г. трябва да се намали капацитетът, а до 2040 г. да бъдат закрити, това са ангажименти, приети от предишно българско правителство, категоричен е Калфин. "Днес сме се фиксирали в тях, но нито се работи по някакъв начин, нито се прави нещо, за да се компенсира подобна загуба“.

Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: