Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ивайло Вътовски: Все повече хора се установяват в селата и създават малки производства
©
Все повече хора се установяват в селата и създават малки производства. Това каза в интервю за Агенция "Фокус“ инициаторът и основател на платформата Village Life Ивайло Вътовски.

"Това, че нищо не знаем за българските села, т.е. какви условия за живот предлагат, беше и нуждата да създадем сайта Villagelife, където човек може вече да види условията на живот в близо 400 села – дали има ток, вода, дали има интернет, телевизия, млади хора и каква отдалеченост съответно са банки, жп линии, автобус, градски и междуградски транспорт и т.н. Така че това беше първата стъпка, която  решихме да осъществим. Говорейки с хора от селата, които ни даваха тази информация, и опитвайки се да разберем какви проблеми има българското село, които не са малко, помислихме какво можем да решим, и  първото нещо, което ни дойде на ум, което е следващата стъпка от развитието на платформата, е хората, които вече си изберат  село онлайн, да могат да видят и имоти в това село, тъй като голяма част от имотите, които се продават в селата, не са обявени никъде, и съответно са и на по-ниски цени“, обясни той.  

По думите му, ако иска човек да живее по-природосъобразно, в хармония с природата,  по-естествено да отглежда храната си, със сигурност това са плюсове на селото, но ако иска да се развива кариерно и може би да изкарва повече приходи, и да има повече социален живот, може би ще остане в града и това ще го намери за момента.  

"Ще се опитаме, ако имаме възможност и сили да съберем обяви, с които реално хората от селото могат да пътуват от по-близкия град или самите хората между селата да могат да обменят стоки и услуги помежду си. Включително има и много местни производители, както и вие споменахте, които се завръщат от чужбина, и се установяват в дадено село и започват да създават някакво малко производство, някакъв малък бизнес. Идеята е да се насърчи стокообменът между различните села, отколкото човек да ходи да си купува от големия град. Така че да, работата е трудно нещо в селото, включително и много хора от село казват, че това им е много важно, ключово. В момента хората ходят повече да работят в града и другите са младите, които в момента отиваме по селата. Повечето от тях сме с такава дистанционна професия и можем да работим онлайн“, поясни Вътовски.  

Според него може да се помисли как хората на село могат да вдигнат своята образователна квалификация на дигитални умения, което би могло да им даде възможност да работят дистанционно, както в големия град, така и дистанционно за друга държава в чужбина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: