Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иван Ченчев: "Има такъв народ" хвърли държавата в хаос
Автор: Екип Ruse24.bg 09:58 / 23.06.2022Коментари (1)482
© БНТ
"Ситуацията не е добра за България и бързо трябва да се излезе от нея. Най-малкото с подкрепа на бюджета, това е изключително важно и трябва да се случи. Иначе няма да има актуализация на пенсиите, няма да има данъчни облекчения за младите семейства, няма да има повече пари за ваучерите за работниците.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България“ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в предаването “Денят започва“.

По думите му, докато има шанс, левицата ще настоява актуализацията на бюджета да се случи, защото това са “нашите български граждани“.

"Не става дума за власт и позиции, а за българските граждани. Винаги е ставало дума за тях, но някои играчи подходиха по друг начин и хвърлиха държавата в хаос. Това са например “Има такъв народ“ или остатъците от него. Има ли изобщо такава партия, защото не може в такава ситуация, в застигащите ни кризи, на фона на война, ти да хвърлиш държавата в хаос. По-безотговорно нещо от това аз не се сещам, всичко е заради егото, което пък опира до пари. Всеки час нещо ново, което да дестабилизира коалицията, управлението и плановете, които има това правителство“, коментира депутатът от левицата.

Ченчев обясни, че коалицията е била стабилна като решения, които е взимала и като разбирателство за това какво трябва да се прави, а единствената грешка, която отчита, е липсата на достатъчно добра комуникация помежду им.

"Сега за този хаос някой трябва да носи отговорност. Истината е, че ние разделихме хората не на две, а на много повече. Именно заради това, което се случва по диванчетата или в тъмните стаи. Аз съм присъствал на коалиционните съвети и това, което се говори, е истина“, заяви социалистът и допълни: "Истина е и това, че искаха допълнителни милиарди в “12 без 5“, как става това нещо?“, попита Ченчев.

По повод предстоящата актуализация на бюджета той заяви, че между двете четения към момента само от ДПС има поне 130 предложения. "Това е почти нов бюджет, това не е добре за хората“, смята депутатът от БСП и отново призова за разум и съгласие по отношение на бюджета.

"В този хаос може ли някой да гарантира какво ще се случи, ако има нови избори? Може ли някой да гарантира, че ще има парламент и правителство? Ами ако пак влезем в новата година (2023 г.) без бюджет?“, попита Иван Ченчев. Социалистът заяви, че във връзка с вчерашните събития е очаквал президентът Румен Радев да направи изказване в българския парламент. "Очаквах да призове за единение, защото това е най-висшият законодателен орган. Това не се случи“, посочи той и продължи: "Има Конституция и там ясно е разписана каква е ролята на президента.

Ние ще участваме в преговори, когато бъде връчен първият мандат, ако ни поканят от “Продължаваме промяната“. Вторият мандат няма да го коментирам, той ще се връчи на ГЕРБ. Кой ще вземе третия зависи от президента и това е неговата роля - балансирано да помисли къде ще отиде той“, обясни Ченчев и допълни, че едва тогава БСП ще вземе решение като партия, която има своите колективни органи.

"Ние разчитаме на диалогичност, винаги сме били такива. Не можем да преговаряме с модела на задкулисието. 6 години водихме тази битка, ядохме много шамари за тези наши позиции, но ние заговорихме и за паралелна държава, и за дълбока държава, и за изтичащи милиарди“, припомни депутатът от левицата.

"В политиката трябва да има диалогичност", категоричен е социалистът и допълни: “Има такъв народ“ многократно казаха, че не искат избори сега, така че да ги видим дали ще проявят разум, но не знам какво трябва да направят, за да им повярваме“, заключи Иван Ченчев.

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А миналата година, като я хвърлиха в хаос от избори бяха невероятни.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: