Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иван Гешев: Важно е да отстраняваме реалните проблеми в държавата, а не последствията от тях
Автор: Екип Ruse24.bg 08:31 / 16.11.2022Коментари (0)266
©
Важно е да се отстраняват реалните проблеми в държавата, а не последствията от тях. Това каза пред журналисти във Велико Търново главният прокурор Иван Гешев, предаде кореспондент на "Фокус“. Обвинител номер 1 бе в града за първата от поредицата регионални срещи с местни кметове, които започват от старата столица по договорка с НСОРБ. Гешев изказа съболезнования на родителите и близките на починалото след катастрофа в Бузовград дете и подчерта, че трябва да се засили диалогът между гражданите, местната власт и прокуратурата.

"Само така ще можем да поставим проблемите и решенията им с реална правна реформа пред тези, от които тя зависи, а именно Народното събрание. Казах преди време, че съм бесен. Бесен съм и днес, защото тези неща могат да се променят много лесно, но ние не го правим“, допълни главният прокурор. Той подчерта, че под "ние“ има предвид цялата държава, като уточни и, че прокуратурата ще направи всичко по силите си, за да намери решение. Правната реформа, която според него е необходима, включва много по-сериозни санкции за пияни шофьори, например – отнемане на автомобила или на книжката за поне пет години.

"Правна реформа е когато имаш 20 наказателни постановления да платиш две, три или пет хиляди лева Гражданска отговорност. Има добри примери от Европа и света, които ние трябва да следваме“, уточни Гешев.

Във връзка с отказа на Конституционния съд да тълкува прокурорския надзор за законност, Гешев бе категоричен, че казус по темата няма.

"Това, което се твърди за всегласния главен прокурор не е вярно. Това е "политика“ и за съжаление тя руши доверието и в институциите, и в съдебната власт“, посочи още обвинител номер 1 и заяви, че е готов да се срещне с всички политически сили, но изрази съмнение в тяхното желание за разговори.

Относно малкия Александър, който държавата търси вече пети ден, той каза, че е в постоянен диалог с местната власт в Перник, че по случая се води досъдебно производство и, че за него случаят е колкото странен, толкова и притеснителен.  

Луиза ТРАНЧЕВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: