Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иван Гешев получил купища зловещи заплахи за живота си
Автор: Екип Ruse24.bg 22:29 / 16.06.2020Коментари (3)975
©
Главният прокурор Иван Гешев е получил няколко заплахи за живота си през последните 4 месеца. Най-зловещата от тях е негова снимка с дупки като на мишена за стрелба. Тя била сгъната на две и сложена в празен плик. Няма информация с нея да е имало съобщение. Снимката е дадена на МВР. Тя била цветна с размера на лист хартия, съобщи източник от спецслужбите. Според експерти внушението било, че ако реши, някой може да стреля по Гешев. Той е с охрана от Бюрото за защита. Обичайно главният прокурор е обграден от трима-четирима гардове и на публични събития той не се е появявал с допълнителна охрана. От прокуратурата отказаха всякакъв коментар.

По случая е започнала проверка, която е възложена на МВР. Според запознати надупчената снимка не е първият опит за сплашване на Гешев. Заплахи от различен характер имало още по времето, когато той бил шеф на специализираната прокуратура и зам. главен прокурор. След известно затишие през февруари и март т.г. авторите на заканите се активизирали. Доколко е висока степента на опасност на посланията и дали те са по телефон, мейл или писма ( в които най-често се използват печатни букви), засега никой не се наема да каже. Не са единични опитите при охраната на различни прокуратури да се оставят "пакети с документи", в които после се откриват всякакви текстове.

Изборът на Гешев през ноември м.г. бе съпроводен от два сигнала за взривни устройства пред и в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС). Проверките обаче тогава установиха, че сигналите са фалшиви. Според наши източници в момента освен Гешев с охрана са още двама прокурори, чиито имена се пазят в тайна. Наскоро зам.-шефът на спецпрокуратурата Ангел Кънев, който е наблюдаващ по делото за водната криза в Перник и по едно от делата за Васил Божков, бе забелязан да излиза от службата си в компанията на брадат командос от Бюрото за защита с внушителна фигура и насинено око. Защо той съпровожда неотлъчно прокурора, не стана ясно, пише още "24 часа".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: