Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иван Кънчев: Културните навици на българите остават на заден план заради икономическата криза
Автор: ИА Фокус 13:15 / 06.04.2023Коментари (0)406
©
Карта за култура "Знание+“ запълва нишата на социални придобивки и е насочена към работодателите. Този проект винаги ще остане насочен само и единствено към културата и образованието. Това каза Иван Кънчев от Сдружение "Българска история“ в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Инициативата е на Сдружение "Българска история“, а зад нея стоят пет млади момчета – Марио Мишев, Иван Кънчев, Любомир Благов, Йордан Русев и Александър Македонски, които искат да подобрят културните навици на българите, които все по-често остават на заден план заради икономическата криза.  

Картата дава възможност на всеки притежател да получава отстъпки при посещения на обекти, развиващи дейност в областта на образованието, културата и изкуствата. "Тя обединява на едно място наши партньори с различни профили – театри, музеи, кина, галерии, образователни центрове, които работят по един или друг начин в сферата на културата. Трябваше да измислим такава услуга, която да е от полза и за нашите партньори“, подчерта Кънчев.  

Картата не предоставя безплатен достъп до културните институции, а отстъпки, вариращи от 10 до 50%. "За хората, които имат такава карта, ще има изненади – ежемесечно ще получават нещо безплатно, електронна книга или безплатно посещение“, обясни Кънчев. 

Той обясни, че идеята на екипа зад "Знание+“ е с времето сайтът да се създаде информационен портал в сферата на културата. "Ние насърчаваме всеки един от нашите партньори да ни изпращат информация ежеседмично, ако искат и ежедневно“, допълни Кънчев.   

Идеята за тази инициатива е следствие от дейността и натрупания опит на Сдружение "Българска история“ в работата с различни институции в сферата на културата. "От друга страна, през годините покрай дейността си установихме контакти и с доста работодатели, които са ни подкрепяли в различни инициативи. Искахме това да бъде един мост, едно свързващо звено между тези две страни на монетата“, обясни Кънчев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: