Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иван Шишков с последна информация за интерконектора с Гърция
Автор: Екип Ruse24.bg 13:25 / 08.08.2022Коментари (0)281
© НОВА ТВ
Има забавяне на строителството на интерконектора с Гърция. Това заяви регионалният министър Иван Шишков на брифинг след среща със строителя на обекта. Затова е декларирано пълното съдействие на цялата държава. От инвеститора е поискано да бъде представен мрежови график ден по ден, за да може да бъде контролиран. 

"Считаме, че това е единственият начин, по който да можем да гарантираме изключително изкъсо следенето на процеса. Освен всичко останало - да можем да осигурим всички държавни институции да са на разположение, съгласно мрежовия график, така че да завършим обекта максимално бързо", обясни той, без да дава срокове.

Министърът обясни, че има недовършени строително-монтажни работи, за които е водена кореспонденция във времето назад. "Цялата държава е на разположение, но искаме бързина и качество за довършване на първия етап, за да може да се осигури въвеждане в експлоатация на частта от съоръжението, което е изключително неотложно, за да се осигури газ за България", каза Шишков.

Газовата връзка с Гърция е изключително важен обект, който трябва да бъде завършен максимално бързо, подчерта министърът преди срещата. Той посочи, че от първия си работен ден служебното правителство е започнало да следи активно проблема със строителството и как по най-бързия начин може да бъде завършено.

"Това, което сме установили до този момент, е че е имало възражения от различни институции, имало е възражения, включително и от МОСВ. Аз съм запознал лично още в първия работен ден всички съответни министри и се работи по въпроса за максимално бързо отстраняване на всички проблеми, за да може строежът да завърши по най-бързия начин", добави той.  

Министър Шишков се срещна с участници в строителството на газовата връзка, за да може да бъдат уточнени сроковете, в които да бъдат отстранени всички забележки и да се гарантира максимално бързо завършване на обекта.

"Този строител ще се ползва с най-големите привилегии от всички в България, тъй като цялата държавна администрация ще му помага, за да можем да завършим обекта максимално бързо. Строителят има нужда да бъде подпомагам от всички институции", подчерта той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: