Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иванчева влиза в кухнята на затвора
Автор: Екип Ruse24.bg 15:13 / 14.12.2022Коментари (0)446
©
Бившата кметица на столичния район "Младост", която бе осъдена за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор.

Ексуправничката е в женския пандиз от близо месец. Там беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова. Двете получиха съответно 6 и 5 г. лишаване от свобода. След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и около 1 г. и половина под домашен арест, пише "България днес".

Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, но за да намалят още повече наказанието си, Иванчева и Петрова поискаха да работят. Чрез социалните мрежи се примолиха на бизнесмени от Сливен да ги наемат. Условието е да им осигурят транспорт от и до панделата, а също и да ги пази служител от охраната.

На Иванчева това изобщо няма да й се наложи, защото тя е получила предложение и започва работа в кухнята на затвора.

"Деси не знае как е дошло това предложение, но е много благодарна за предоставената възможност", каза близък на бившата кметица. По думите му със заплатата от 240 лв., която ще взима, Иванчева смята да изплаща глобата от 12 бона, която й наложи съдът с окончателното решение.

Кметиците доскоро са били заедно зад решетките, но решението на Темида ги раздели. Тъй като Иванчева получи над 5 г. лишаване от свобода, съдът й определи строг режим на изтърпяване, докато Петрова е на общ режим. Двете имали близо 3-седмична адаптация, след което ги сложиха в различни килии.

Десислава попаднала при "тежката артилерия" - осъждани за тежки престъпления и за убийства. Така по стечение на обстоятелствата станала съкилийничка на друга известна подсъдима - акушерката Емилия Ковачева, която получи 18 г. затвор за опита за убийство на бебето Никол.

Скандалът с бруталния побой над новороденото момиченце изригна след публикуване на кадрите. Заради травмите Никол получава епилепсия и има 70% инвалидност от ТЕЛК. Ковачева търка нара в Сливен от ноември м.г. Тя твърди, че няма спомен да е удряла бебето, и се оправдава, че била преуморена от поемането на двойни смени.

Иванчева и Петрова също са категорични, че са невинни. Те подозират, че пачките със 70 хил. евро са им били подхвърлени в служебната кола. Според прокуратурата парите са оставени от посредника - бившия кмет на района Петко Дюлгеров. Той от своя страна ги взел от предприемача Александър Ваклин за по-бързо придвижване на забатачена преписка за строеж.

По делото останаха редица въпросителни, които оставиха в обществото чувство за липса на справедливост, смятат близки до кметиците. Затова те организираха подписка до президентството, с която настояват Иванчева и Петрова да бъдат помилвани и да излязат час по-скоро от затвора. Петрова има пораснала дъщеря и болни роднини. Затова сподвижниците им смятат, че са изтърпели достатъчно и не заслужават да са сред закоравели престъпнички.

Иванчева е майка на едногодишния Валентин-Александър, а кадрите как се разделя с детето, отвеждана от Съдебна охрана, трогнаха хиляди. Момченцето остана на грижите на възрастната си баба Любка. Разделена с дъщеря си, на нея й се налага да бъде майка и баба едновременно. За отглеждането на малчугана й помагат активисти от сдружението срещу презастрояването "Зелен Младост", а също и адвокат Албена Белянова, която внесе гаранцията за освобождаването на Иванчева.

Малкото момченце беше разделено от майка си 9 дни преди да навърши годинка. Ден след рождения си ден той за първи път отиде на посещение в Сливен, за да види майка си през стъкло. Иванчева имаше желание да гледа отрочето си зад решетките, но се оказа, че законът не позволява това за деца над 1 г.

Още по темата: общо новини по темата: 15
12.03.2024 »
20.02.2024 »
20.01.2024 »
26.06.2023 »
20.02.2023 »
16.11.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандали в Народния театър
Бюджет 2024
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: