Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ивелина Рускова: Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми
Автор: Екип Ruse24.bg 10:59 / 09.05.2024Коментари (0)1070
©
Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми. Това е огромна цифра, която е изключително стряскаща. От това се губим като нация. Това каза икономистът и астролог Ивелина Рускова в предаването "Животът на фокус“ на Радио "Фокус“ с водещ Ася Александрова.

Нейната лична история и трудният път към мечтата й да стане майка са в основата на създаването на Фондация "Мечта за дете“ и кампанията "Роди дете в България“. "В най-трудните моменти в моя живот, когато се борихме за дете с моя съпруг, се случи така, че ни помогнаха хора и се сбъдна нашето чудо. Това е мисия, която трябва да продължа“, каза Рускова.

Все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми, а с увеличаването на тенденцията за отлагане на родителството те се задълбочават все повече, посочи тя. "Младите двойки, които на първо място поставят кариерата, финансовата обезпеченост, това да се чувстват сигурни и устойчиви в бъдещето, в един момент, когато си кажат, че искат да имат дете, се оказва, че те вече не могат. Затова ги мотивираме да раждат на ранна възраст, да правят профилактика. Ако в момента се чувстват несигурни, неустойчиви, нямат партньор до себе си, нека да замразят биологичен материал, защото това е една застраховка за в бъдеще, за да сбъднат една мечта. Има все повече двойки на по 22, 23, 24 години с изчерпан яйчников резерв. Не знам на какво се дължи, но все повече лекарите, които се занимават с репродуктивна медицина, споделят това“, каза Ивелина Рускова.

Книгата "Чудото, наречено живот“ тя посвещава на двойките с репродуктивни проблеми. "За да им вдъхна кураж, вяра, да мечтаят и да не спират да вярват, защото мисълта е нещо велико. Човек не трябва никога да спира да вярва. Може би това ме е крепяло във всичките тези 10 години – вярата ми, че все някога това ще ме споходи“, призна Рускова.

Заедно със съпруга си тя основава неделно българо-турско училище в Одрин, носещо името на Петър Берон. "Това е старото училище, което едно време е съществувало в Одрин. То датира от ХІХ век. По проект на Министерство на образованието продължихме тази традиция, за да могат българчетата и турските граждани с български корени да продължат традицията и да не забравят българския език. Възрастните също проявяват интерес“, разказа Ивелина Рускова.

Такова неделно училище има и в Истанбул. То се помещава в Българската екзархия, допълни тя.

Заедно с Таня Тюркян Ивелина Рускова е съосновател на Българо-турски дамски бизнес клуб. "Любовта ни към Турция и желанието да помогнем на българските и турските жени да намерят по-лесен път, за да сбъдват своите цели и проекти, ни доведе до този проект. Изграждаме и творим заедно много хубави общи проекти“, разказа тя.

В Турция Ивелина Рускова се запознава с астрологията. Започва да я изучава, когато вече е бременна със своите близначки. "Първо започнах любителски, с книжки през цялата бременност, тъй като ми се налагаше да лежа и да не мърдам почти 8 месеца. Литературата, която изчетох, ми беше толкова недостатъчна, че започнах да търся сайтове за някакво по-сериозно обучение и така попаднах на Астроцентър "Урания“. Там започнах да изучавам астрология“, разказа тя.

По думите й астрологията я променя много. "Опознах себе си, преоткрих себе си, разбрах негативите в себе си. Тя беше моето огледало.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина сливенският митрополит Иоаникий
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: